fredag 11 maj 2012

7 billion people...

...require us to share the planet in a responsible way.

Detta är det övergripande temat som P8 (Claras klass + parallellklass) har jobbat utifrån de senaste veckorna. De har jobbat i små grupper och fördjupat sig inom ett område de brinner extra för. Clara har tillsammans med klasskompisarna Moon och Ella arbetat med Endangered Animlas (Utrotningshotade djur).

Idag var det äntligen dags för dem att visa upp sitt arbete för föräldrar, lärare, rektorer och andra elever både på Stonehill och från andra skolor.

Dagen inleddes med en presentation i Multi purpose hall där de visade bildspel med fotografier över arbetets gång. Därefter presenterade varje grupp sig själva och området de jobbat med. Vi bjöds sedan in till själva utställningen där vi gick runt och besökte varje monter och fick svar på våra frågor.

Clara och gruppkompisarna presenterar sig och sitt fördjupningsområde
Claras klass underhåller
Varje grupp hade gjort ett minst sagt digert jobb med att samla in fakta, visa på problemställningar, presentera lösningar samt illustrera vilka åtgärder de gjort för att påverka till det bättre. De har verkligen gjort ett fantastiskt jobb och vi ser hur mycket de har lärt sig. De har skapat egna bloggar, gjort datorspel, varit runt och undervisat yngre barn på skolan och fått en utmärkt drillning i hur man presenterar inför en grupp.

Utställningen om utrotningshotade djur
Presentation för föräldrar
Rektorn lotsas genom deras blogg
Vi är mycket stolta över Clara och hennes fina insats!

Kika gärna in på Claras och hennes grupps egenhändigt gjorda blogg:

Blogg Endangered Animals

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar