tisdag 24 april 2012

Rapport från Stonehill och soft dag vid poolen

Förra veckan var det avstämningssamtal med skolan för både Elvira och Clara. Var lite smart och bokade in samtalen tidigt på förmiddagen eftersom man är fri att göra vad men vill resten av dagen.

För Elvira som går i Middle School träffar man lärarna en och en under 10 min tillsammans med eleven. Eftersom det så nyligen var avstämning och vi då träffade samtliga lärare kände vi inte behov av att träffa alla den här gången. Bokade in med klassföreståndaren som håller i totalen samt även undervisar i Humanities. Träffade även Konstläraren eftersom de just börjat med det ämnet samt IT läraren eftersom han är relativt ny. Positiva omdömen som att hon är kreativ och mogen kom fram men även att hon behöver jobba vidare på att träda fram mer i klassen och bidra i diskussionerna. Som läraren uttryckte det - det är synd att du inte delar med dig mer eftersom du har så många sunda åsikter!

Avslutade med Clara där upplägget var ett annat, nämligen i form av en Student Led Conference. Clara hade förberett sig väl och visade pärmar och material kring vad de jobbat med. Mycket handlade förstås om det de jobbar så intensivt med sedan en längre tid - Exhibition. Den 11 maj kommer de två parallellklasserna hålla en utställning och presentation för lärare, elever och föräldrar. Elvira hade en liknande presentation förra året då hon gick i P8 - då handlade det om återvinning. I år handlar det om samhället vi lever i eller "7 billion people require us to share the planet in a responsible way". Ett högst intressant och väldigt brett ämne. Clara tillsammans med två klasskompisar har valt att fördjupa sig inom ämnet Utrotningshotade djur. Vi märker hur hon lär sig massor hela tiden.

Häromdagen skulle Clara göra en intervju med en professionell person inom området. Först ville hon och gruppen att vi skulle åka till en nationalpark ca 2 timmar bort. Sedan funderade vi lite på hur lämpligt det egentligen var med tanke på att de inte riktigt visste vem de skulle träffa. Hon satte sig i stället och sökte på Google på olika nationalparker och tog fram telefonnummer. Sedan lånade hon min telefon och började ringa. Efter ett par nitar fick hon napp och jag kunde höra hur hon klart och tydligt ställde sina frågor. Är faktiskt rätt imponerad då jag inser att jag själv skulle ha haft mycket svårt att våga göra något sådant när jag var 10 år.

Något som märktes under konferensen var att Clara börjar få svårt att hitta de svenska orden. Många nya ord de lär sig i skolan har hon ju inte tidigare haft med sig på svenska så det är inte så konstigt. Vi kanske får plocka upp några läroböcker när vi åker hem till Sverige i sommar så vi kan jobba med dem parallellt med de engelska motsvarigheterna. Fast å andra sidan, mycket kan man hitta på internet. Kanske är det onödigt att tynga ner packningen med böcker? Ja, vi får väl se vad vi hittar för något, om det är värt att ta med sig eller inte.

Efter samtal och konferenser åkte vi och mötte vår kompis P på Angsana Spa. Det har varit mycket varmt den senaste tiden - runt 35° - så det kändes som en passande sysselsättning att tillbringa resten av dagen med sol och bad. Vi brukar ofta vara själva runt poolen men den här dagen var där även ett gäng sommarlovslediga indiska familjer. Ganska trevligt med lite liv och rörelse, särskilt när man ser hur de vuxna blir som barn i vattnet när vattenfallet sätts igång!


Har även varit till skolan och bidragit lite med mina nyvunna fotokunskaper. Också detta med anknytning till Claras Exhibition. Alla grupperna är nu inne i fasen kring hur de ska presentera sitt budskap. Några grupper har valt att ha inslag av fotografier. Som vi känner till kan ju ett foto säga mer än 1000 ord. Jag tillsammans med en pappa i klassen, som är fotograf till yrket, hjälptes åt att prata med barnen kring hur de kan tänka för att ta en intressant bild.

I övrigt har tjejerna nyligen påbörjat en ny omgång med aktiviteter efter skolan. Båda har valt simning, vilket är ett perfekt val med tanke på värmen och att vi numera inte har tillgång till pool lika enkelt som förut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar