onsdag 25 april 2012

En lyxig dag på Prestige Golfshire

Har tillbringat dagen på Prestige Golfshire Club, det senaste tillskottet av golfbana i Bangalore. Extremt fräscha klubblokaler med tillhörande omklädningsrum, butik, restaurang och pool. Stort så man nästan gick vilse!

Redo för en runda, bakom skymtar det maffiga klubbhuset
Banan ligger mot Nandi Hills till och tog ca 45 minuter att ta sig till hemifrån oss. Hämtade upp P på vägen och var framme en stund innan 9. Hann in en sväng i butiken och blev positivt överraskad över att de faktiskt hade en hel del golfprylar och kläder till tjejer. De har fattat galoppen - att vi börjar bli en ansenlig skara tjejer som spelar.

Betalade avgiften på 2990 rs (ca 400 kr). Dyrt kan tyckas jämfört med de 1200 rs de tar på Eagleton. Men i priset ingick golfbil, caddies, färdkost och -dryck, en flerrätters lunch inkl efterrätt och dryck. Inte så pjåkigt! Vi brukar inte åka golfbil eftersom vi ser knatandet på golfbanan som motion, men på den här banan var det behövligt då det var ganska långt mellan hålen.

Här står de uppradade badkom golfbilarna och väntar på att serva oss!
Vi var sex tjejer som gick ut i två bollar - jag spelade med en dam från USA och en tjej från Schweiz. Hade en riktigt trevlig runda även om den spelmässigt inte gick särskilt bra. Banan var svår med mängder av kritvita bunkrar och en hel del vattenhinder - ok, tomma på vatten men ändå. Solen stekte och jag lyckades skaffa mig en riktigt snygg golfbränna...men på 16:e hålet kom regnet. Så skönt och svalkande. Temperaturen blev dessutom mycket mer behaglig de sista hålen, något vi behövde för att orka hålla i spelet ända till slutet.

Lite får utmed banan, skönt att inte vara det enda på banan...
En av de många bländvita bunkrarna med vackra Nandi Hills i bakgrunden
Det här med flerrätters lunch efteråt var ett himla trevligt inslag. Jättegod mat och möjligheten att även lära känna de andra två damerna som spelade med P - en kom från Australien och en från Danmark.

Känner mig mycket nöjd med dagen och även revanschsugen gentemot mig själv och mitt usla spel. Kanske jag hänger med G och P ut på fredag igen - men då till "hemmabanan" Eagleton där man i alla fall har en fördel att man känner banan!

Ikväll ska vi hem på middag till G & T dit även P & R samt M kommer. M reser snart hem till Sverige så vi vill passa på att ha en middag med honom innan han sticker. Fast...i helgen kommer det bli ytterligare avskedsmiddag för honom på lördag samt avskedsbrunch på söndag =)


2 kommentarer:

  1. Hej lika kul som vanligt att följa erat liv i Indien.Ni verkar ha det så bra och det måste varit kul när din bror o brorsdotter var och hälsade på.Ha det så bra kram

    SvaraRadera
  2. Hmm 400 kr!
    Motsvarande i Sverige skulle kostat 2000 kr!
    Ha det underbart :-)

    SvaraRadera