lördag 7 april 2012

En händelserik vecka med Jörgen & Jennifer

Har verkligen inte legat på latsidan under Jörgen och Jennifers första vecka i Indien. Större delen av veckan har Elvira och Clara varit i skolan och Martin på jobbet medan vi andra har upptäckt Bangalore tillsammans.

Måndag
Inledde med en rivstart fylld av dofter, människor, fordon, smuts och (o)ljud i området runt Russel Market. Själva marknaden var inte mycket att ha, är fortfarande efter uppbyggnad efter branden som härjade där för några månader sedan. Nästa stop blev Commercial Street där Jennifer handlade armringar, träaskar och ett par gudar i mässing. Promenerade över till Safina Plaza där det handlades fina tygväskor. Avslutade dagen på oasen Raintree där vi tog en god fika i lugn och skön miljö.

I väntan på skjuts från Russel Market
Det svåra är att välja...
På Raintree
Till kvällen kom Sriram och en kompis för att dekorera huset och vespan med blommor, kryddor och frukter. Sedan deltog vi i den traditionsenliga Poojan för att välsigna hus och fordon med syfte att hålla det onda på avstånd.
Pooja på vårt hus
Tisdag
Vid lunchtid mötte vi upp med några av våra svenska kompisar vid Ashramet Art of Living. Vägen dit kantades av sevärdheter á la Indien - överlastade fordon, ”omöjliga” trafikproppar, gatukommers och så förstås djur av olika slag. När vi kom fram insöp den lugna, fina atmosfären runt ashramet samt tog oss en lunch för 30 INR per person. Lunchen serverades på plåttallrikar med fack för ris, chapati (bröd), gurka och potatis- och grönsaksgryta. Enkelt och gott. Vi satt och åt på rad på mattor i en stor sal. Mycket indiskt.
Huvudbyggnaden på Ashramet Art of Living
Lunch på golvnivå, en gurka som sked fungerade bra!
Jörgen har hittat några kompisar som var på Ashramet för att träna Yoga
På hemvägen stannade vi till en snabb sväng på Mantri Mall. Jörgen och Jennifer blev positivt överraskade över att det fanns så pass schyssta malls och framför allt över de angenäma priserna!
Jennifer behövde solglasögon, flip-flop och solskydd, vilket vi snabbt och lätt fiskade upp.

Onsdag
Fick skjuts till Cantonment och tågstationen där samt hjälp att lösa biljetter – tre pers gick loss på totalt 45 INR (ca 7 kr). Hann med en promenad genom Bamboo Market och såg bland annat, bambustackar, tillverkning av dörrar, bilhandlare och barberare längs vägen. Jennifer tycker det är jobbigt med all trafik och var rent utmattad när vi kom tillbaka till stationen.

Bambu
Snickare i farten
Hmm, ett kungligt garage??
Ska det vara ett par tomater kanske?
Eller kanske en rakning av lilla huvudknoppen?
Alla har rätt att åka Auto Rickshaw
Bearbetning av sockerrör
Åkte tåg till Bangalore City i Majestic. Även om resan bara tog ca 10 minuter är det en upplevelse man minns! Sriram ville gärna visa oss tempel och annat men vi kände oss nöjda på Indien och åkte i stället till Mantri Mall igen - dags för seriös shopping! Både Jennifer och Jörgen försåg sig med var sitt snyggt par Converse. 175 kr paret är helt ok, eller hur? Fick dessutom varsin Converseklocka på köpet...

Lite utmattade efter den äventyrliga promenaden
Inte så mycket folk på tåget den här dagen
Converse för alla smaker!
Torsdag
Hade bett om ledigt för Elvira och Clara idag och vi fem tillbringade dagen på Angsana Spa & Resort. Hade den mysiga poolen för oss själva hela dagen! Solade, badade och njöt av var sin skön massagebehandling – jag och tjejerna fokuserade på Ajurvedisk rygg-, axel- och huvudmassage medan Jörgen fick en kombinerad Thai/Swedish massage. Superskönt!

Elvira
Jennifer och Elvira svalkar sig
Jennifer på väg till sin massagebehandling
Clara och Elvira i skuggan vid "vår" strand
Fredag
Så var det dags för en tur upp till Nandi Hills med sin vackra utsikt och ha-galna apor. Missade tyvärr fota Jörgen svingandes en av aporna som hade satt nävarna i kassen med bananer, vilken syn!
Körde i ilfart till skolan för att träffa barnen när de hade lunch. Hann precis dit fem minuter innan lektionerna började. Efter lunch på Domino's Pizza åkte vi tillbaka för att hämta Elvira som skulle till tandis och justera tandställningen. Clara var under tiden och tränade fotboll. Vi andra fördelade oss på ett par autorickshaws för att komma hem. Jennifer älskar att åka dessa smått galna fordon så det passade ju utmärkt! Hade G & T över på middag och hade en trevlig kväll tillsammans allihopa.

Undrar hur säker postgången är från Nandi Hills? 
Jennifer, Jörgen och Sriram mot en disig bakgrund
Poppis bland apor och hundar, så länge bananerna och kexen fanns kvar.
Fina trappsteg!
Farlig arbetsplats men vacker!
Upptäckte en ny trappbassäng vid Nandi Hills
Lördag
En heldag på Eagleton där jag och Martin spelade sista deltävlingen i Scandinavian Open och Jörgen och barnen hängde vid poolen. De kom farande i golfbil när vi slog ut på 17:e hålet och såg ut att ha det hur bra som helst! Avslutade tävlingen och dagen med middag på Eagleton.

Soft!
Söndag
Idag fyllde Jennifer 12 år! Firade henne hemma med sång och presenter och hoppades att hon skulle ha en bra födelsedag trots att hon var så långt hemifrån.

Senare var det dags för våra kära gäster att prova en typisk söndagsbrunch. Hade tillsammans med ett gäng svenskar och norrmän bokat in oss på ITC Windsor Manor. Njöt många timmars mat och dryck i gott sällskap vid poolkanten.

Jennifer blev firad genom sång dels av alla oss på bunchen och dels av de som underhöll. Hotellet bjöd sedan på smarrig chokladtårta och Jennifer sa att den här födelsedagen kommer hon aldrig att glömma!

Mätta susade vi till Mantri Mall för att skaffa solglasögon till Clara inför vår semesterresa till Kerala.
  
Brunchbunch
Elvira, Jennifer och Clara ska skaffa sig kroppsmålningar
Jobbigare dagar finns definitivt!
Elvira med fin fjäril
S och Clara med fina målningar
På väg i Auto Rickshaw mot Mantri Mall

3 kommentarer:

  1. Ni har det härligt allihopa, det är uppenbart. Grattis till kusinernas kusin också, lät som en minnesvärd födelsedag.
    Själva har vi just kommit hem från påsklunchen på Saltis:-)
    Glad fortsättning på påsken.
    Kram // Helle

    SvaraRadera
  2. Låter så mysigt med påsklunch tillsammans! Hoppas ni hade det riktigt trevligt.
    Man får allt lite längtan till Sverige nu när vi haft besök. Bara drygt två månader till sommarlovet, så det går ju rätt fort ändå.
    Hoppas du hade en fin födelsedag själv! Och Axel! Och Lasse strax efter! =)
    Kram//Nina

    SvaraRadera
  3. Så fantastiska bilder....
    Visade Conversen för son & mannen, säg till Nina; att hon skickar hem en resväska full till sverige....
    Förstår att Du har fullt upp då du inte skriver i bloggen varje dag längre...
    Men kul att vi få hänga " me´" på era härliga utflykter iaf.
    Vänta på foton från ert nya hem också.....
    kramis
    Camilla N

    SvaraRadera