onsdag 21 mars 2012

Flytt, konsert, vinprovning och möte med en Prinsessa

Verkar som att det går troll i mina 14-dagars intervaller. Ska inte tråka ut med för mycket detaljer om de två senaste veckorna, bara en kort summering. Kortfattat: Oerhört intensivt! För oss alla ska tilläggas.

Mellan prov- och rapportflöden för min del och övning inför Joseph-musikalen för Claras del har vi alla haft fullt upp med att packa ihop vårt gamla hus och flytta in i vårt nya. Även om huset ännu inte är fullt möblerat trivs vi utmärkt och området är så lummigt, lugn och trivsamt! Har redan tagit mig flera sköna promenader - precis som jag längtat efter!

Lakshmi (trädgårdsmästare i förra bostadsområdet) och Padma
Flyttlasset gick lördagen den 10 mars. Samma dag kom leverans av resårbottnar samt själva sängstommarna från två olika leverantörer, därmed kunde vi flytta in! Bilder på nya huset kommer inom kort när det mesta är på plats.

Den 15:e var Padma och jag och städade ur vår gamla bostad, sedan kunde vi lugnt låta mäklarna inspektera och lämna över nycklarna. Yes, flytten var fullbordad! Lite sorgligt att ta farväl av Lakshmi var det allt. Hon har gjort ett utmärkt jobb med att förvandla en trädgård full av ogräs till prunkande och välmående.

Har sedan haft några turer med hantverkarna i nya huset: droppande kran, läckande toalett, nya myggnät för fönstren, trasiga gardinfästen m m. Nu är det mesta fixat och i veckan väntar vi en leverans av hyrmöbler (sideboards och skåp) samt en leverans av soffa och soffbord som vi låtit tillverka. Har beställt utifrån en bild i en tidning, "inga problem, vi fixar det på en vecka". Ska bli spännande att se resultatet samt om leveranstiden håller. Vi bor ju trots allt i Indien där 2 minuter är detsamma som 20...

I full färd att beställa soffa från möbelfixarna
Lite nöjen har vi hunnit med trots allt. Martin och jag var båda med och spelade den 4:e deltävlingen i Scandinavian Golf Open Tour. Märks att ingen av oss spelat golf på länge, ingen av oss fick några lysande resultat direkt. Elvira och Clara var hos kompisar i Whitefield hela dagen och hade det hur bra som helst.

På egen hand har jag också hunnit med några små utflykter. En kultur- och shoppingdag tillsammans med Kaveri, tjejen med prinsessblod och anor från Maharadja släkten. En jordnära tjej som har som affärsidé att ordna skräddarsydda och mycket personliga utflykter. Frukost på Snake Temple, Blockprinting och meditation var några av upplevelserna vi fick oss till livs.

Köket på Snake Temple - här lagas det Dosas
Utanför Snake Temple
Blockprinting
Färger och block i rader
Så sent som igår var jag på Grover Vineyards på rundvandring, vinprovning och lunch. Utflykten var av mycket indisk karaktär - lätt ostrukturerad och lång väntan. När vi slutligen kom iväg ut på vinodlingen var det tryckande varmt. Smakade druvorna som var riktigt söta och goda. Turen i produktionen påminde oss om hur mycket hantverk som är involverat i detta land. Vinerna är ok, men som kompisen P sa - smakar inget vidare om man har grundat med ett importerat vin i motsvarande prisklass. Hade en mycket trevlig dag tillsammans med goda vänner!

Vinkällaren där vinprovning hölls
Etikettering och packning
Ute på vingården

Vi hade celebert besök i Bangalore för en vecka sedan genom den populära DJ:n David Guetta. Eftersom Elvira så väldigt gärna ville gå "offrade" jag och kompisen S oss för att följa med döttrarna. Drygt 10 000 personer fyllde Palace Grounds i den varma kvällen och David Guetta bjöd på en ljus- och ljudshow som hette duga. Upplevelsen - som ett enormt ångande disco. Behöver väl knappast nämna att det var kaos i trafiken efteråt och att telefonnätet var totalt nere? Försökte förgäves få kontakt med S's man för att tala om var vi var. Lyckades sammanstråla till slut i alla fall. Mycket trötta och nöjda susade vi hem i deras Jeep i den ljumma kvällen.

Så var det dags för konsert - igen!
Vi är på G!
David Guetta in action och ett hav av diggande indier - och så vi
I veckan var det dags för Clara och Primary School att ha sin Friidrottstävling. Arrangemanget gick ut på att leka och ha kul och tävlingsmomentet skedde helt och hållet gruppvis. Försökte fånga aktiviteterna på bild, utan solskydd, med röda axlar som resultat. Fick i alla fall ihop några vettiga bilder så det var helt klart värt svedan.


Stafett
Lite lek mellan tävlingarna
Helgen som gick handlade mycket om mat och kompisar. Var hemma hos Sydafrikanska J med man på fredagsknytis tillsammans med ett stort antal kompisar. Supertrevlig inledning på helgen. På lördagskvällen provade vi en av de många restaurangerna som har home delivery. Hade Familjen L på besök och njöt mestadels uppe på vår balkong. Maten vi åt var italiensk vilket var en tuff chansning eftersom kompisarna är italienare. Vi enades om att restaurangen förmodligen hade gjort ett bättre jobb om de lagat indiskt.

Avslutade helgen med en riktigt god Söndagsmiddag på kvartersrestaurangen Neel's. Den här gången bara vår lilla familj. Så skönt att vara på plats i vårt nya område och bara kunna ta en promenad för en bit mat!
Grönsaksmarknad några minuters promenad från vårt hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar