söndag 25 mars 2012

22 mars - Årsdag med Joseph

Vaknade upp av gråt och tandagnisslan. Normalt brukar det finnas en vuxen som styr upp men eftersom Martin var i Jaipur på jobb fick barnen reda sig själva. Det handlade förstås om vår tradition att servera frukost på sängen åt den som fyller år.

Syskonkärleken är för närvarande lite kärv och båda vill styra och ställa. Blev därför osams om en ostskiva på mackan... De enades till slut och kom upp med en bricka med tända ljus, mangojuice och en macka. Fin start på dagen!

Ägnade mig sedan åt att plugga. Elvira var i skolan, sista dagen för årets Arts week. De har inte haft några vanliga lektioner utan allt har handlat om konst i någon form. Clara lekte med kompisen A som bor några hus bort. Hon skulle åka till konserthallen först framåt 14-tiden.

Som jag skrivit tidigare har Clara varit engagerad i Stonehills musikal - Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Hon är i kören och har tillsammans med alla andra deltagare satsat väldigt mycket tid både efter skolan och på lördagar. Under Arts week har musikaldeltagarna varit på Chowdiah, konserthallen som ligger i närheten av Sankey Tank. De har övat hela dagarna fram till 19-tiden på kvällarna. Hallen har vi sett många gånger på avstånd eftersom den utmärker sig genom att efterlikna en liggande fiol. Nu var det dags att få se den på närmare håll.

I onsdags var det genrep och framträdande för flera lokala skolor, samtliga elever på Stonehill samt föräldrar som hade möjlighet att närvara. De var fantastiskt duktiga och hela musikalen sprakade av färggranna kostymer, musik och dans. För att vara en så pass liten skola så har de lyckats vaska fram ett gäng riktigt duktiga elever!

Clara i P8's klassdans
Vår lilla körtjej
Så stolt och glad efter föreställningen!
En av de fina planscherna som eleverna gjort
I torsdags kväll var vi och såg den slutliga föreställningen tillsammans med kompisarna P &R. Kvällens föreställning blev om möjligt ännu bättre. Ser fram emot att köpa DVDn så småningom, ett fint minne. Clara var mycket nöjd med båda föreställningarna men säger bestämt att nästa gång ska hon se till att ha en mer framträdande roll!

P & R följde med oss hem och vi drack bubbelvin på balkongen för att fira en toppenbra dag!

1 kommentar:

  1. Åh vilka fina bilder! Modigt av Clara att ställa sig på scen och uppträda på annat språk utomlands. Hoppas ni får riktigt härliga dagar med J & J på besök, vi hörde deras röstmeddelande när Marie och Henrik var förbi och åt våfflor i eftermiddags.
    Många kramarfrån oss / Tobbe

    SvaraRadera