måndag 27 februari 2012

Food fair och indiskt barndop

Första året var vi bara två - det här året var vi tio. Svenska familjer på skolan alltså. Viss skillnad i kreativitet, engagemang och arbetsbelastning! Personligen tycker jag våra montrar blev supertrevliga och alla deltog i arbetet kring att dekorera och "jobba" i montrarna.

Området var indelat i två delar, en aktivitetsdel och en matdel. Aktiviteterna drog igång kl 10.30 och vi träffades ca en timma innan och började ställa i ordning. Blå dukar på borden med gula sidenband (kvarleva sedan förra året) skapade en Sverige feeling. Nytillskott genom karta över Norden, gulblå ballonger och dekorationer i form av dalahäst, midsommarstång på bordet, flaggor, sverigedocka etc. Vår aktivitet gick ut på att utifrån grupper av foton om fyra gissa vilken som ska bort eller vilka som hör ihop. Martin och två andra pappor var engagerade här och lekte med barnen medan tjejgänget fortsatte bort till matmontern.

Matdelen dekorerades också den med blå dukar och gula band, ballonger, flaggor, en jättefin plansch som IW hade gjort och som pricken över i:t en riktig midsommarstång klädd med bananblad och färska blommor! I sista stund levererades kransarna jag beställt till att ha på huvudet - jättefina!


Maten började serveras från 12-tiden. Det blev klassiska hemrullade köttbullar med makaroner kompletterat med "Sju sorters kakor" - kanelbullar, drömmar, chackrutor, kladdkaka m m och kaffe eller te därtill. Riktigt populärt!

Förutom mat och dryck kunde man köra diverse aktiviteter på grönområdena runtomkring samt i poolen. Själv blev jag övertalad av det indiska gänget på skolan att skaffa mig min livs första henna målning.


Dammiga men mycket nöjda med dagen åket vi hem och tog det lugnt några timmar. Clara hade två klasskompisar med sig hem och fortsatte leken på hemmaplan.

Själv svidade jag om för kvällens händelse, barndop på indiskt vis. Det var Esters barnbarn som 9 månader gammal skulle få sitt namn - Amelia. Ester är maid till vännerna G & T. Till en med lysrör upplyst lokal med gästerna sittandes på plaststolar anlände vi något sena. Möttes av en sång till den lilla tösen som avlöstes av ett fint tal från pappan och senare böner och välsignelse av prästen. Strax innan prästen talat färdigt visades vi till maten och blev serverade diverse indiska rätter. Vi åt alltså före alla andra, så som det många gånger brukar gå till när det kommer utländska gäster. Fyra fem personer passade upp på oss  så att vi inte skulle gå hungriga eller törstiga därifrån. Maten var riktigt god och vi åt med aptit av alla rätterna, t o m den söta risdesserten slank ner.

Lilla Amelia 9 månader
När vi fotograferats tillsammans med föräldrarna och barnet rullade vi hemåt, ganska trötta och mycket nöjda med dagen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar