torsdag 17 november 2011

Tjejträff och FRRO

I onsdags hade jag en heldag på hemmaplan då jag bara tänkte fixa lite smått och gott inför kvällens tjejträff. Det var min tur att bjuda.

Gav mig iväg till Big Market området på förmiddagen och fiskade upp kompletterande ingredienser till Tacopaj och avokadosallad som var planerat för kvällen plus dryck och färska blommor. Avokadon här är helt enorm här i Indien, som ett mindre bowlingklot! Allt gick som på räls. Det är sådan skillnad när man slipper tillbringa timmar i bil och som nu bara kan åka runt i närområdet.

Sprang även upp på Scent (hårsalong) för att se om de möjligen hade tid för klipp- och slingning. Jajamän! Har totalt tröttnat på råttfärgen som vuxit ut på halva huvudet samt de konstgjorda lockarna som hänger tungt. Har kört med uppsatt sedan jag fick ihop testarna till en liten tofs. Hur kul är det?? Dags för en förändring! Resultat: Trivs super i min nya blonda, pageinspirerade look!

Åkte iväg för att fixa passfoton inför förnyelsen av våra visum samt uppehållstillstånd som vi har ägnat både torsdagen och fredagen åt. De behöver av någon outgrundlig anledning 5 (!) foton och jag hade bara fyra kvar av den bibba vi fixade i Sverige innan vi flyttade hit. Slog nu till på 32 foton för ynka 70 Rs (ca 10 kr). Lär räcka ett tag.

Tjejträffen blev väldigt lyckad. Det är så trevligt att träffas ett gäng och bara snacka om allt möjligt, äta och dricka ett glas vin eller två. Nästa träff vi har är en spadag på Sheraton nästa vecka, jättejobbigt!

FRRO är ett kapitel för sig. Dag ett var det bara jag och Martin som skulle gå igenom några rutiner. Vi åkte till FRRO och hämtade ut ett gäng handlingar samt en rapport om att träffa polisen i Yelahanka. Det gick på en kvart tack vare att vi hade hjälp av en kille som jobbar för ABB. Han snabbade på processen och höll oss underrättade med vilka handlingar vi behöver ha med oss. Det är en hel del vill jag lova! Han stod även för servicen att fylla i alla papper åt oss, helt suveränt!

Medan pappren blev ifyllda åkte vi till Mövenpicks nyöppnade hotell och frossade i härlig buffélunch. Sämre kan man ha det! Blev uppringda av vår hjälpande hand som sa att det var dags att åka till polisstationen. Vilket oerhört trist och ångestfyllt ställe! Skräpigt, mörkt, och slitet, nötta pappershögar i massor och bara betonggolv att gå på samt enkla plaststolar att sitta på. Kändes som man förflyttades tillbaka till någon gammal kriminalfilm från tidigt 1900-tal. Vi enades om att vi ska göra vad vi kan för att hålla oss ifrån polisen, köra försiktigt och undvika trubbel!

En konstapel samt vår hjälpande hand följde med i bilen hem. Shortcut laddade på all charm och körde om möjligt än mer försiktigt än vanligt. Polisen har som rutin att kontrollera att vi verkligen bor här och att alla uppgifter de fått om när vi kom hit etc stämmer. Blev en snabb utfrågning av Padma och Shortcut som bekräftade sanningen om oss samt att vi är hederliga och lugna människor som inte ställer till bråk.

I morse steg vi upp tidigt till barnens stora förtret - de är ju lediga från skolan! Men FRRO dag två gällde och därför åkte vi redan 7.30 för att hänga på låset. Med den indiska byråkratin vet man aldrig hur lång tid det kommer att ta. Vi hade tur och var  i princip klara vid 11.30. Fick ett break för att de skulle ta fram nya originalhandlingar. Lunch på Pizza Hut och sedan var det bara att hämta våra förnyade uppehållstillstånd! Härligt - nu behöver vi inte besöka FRRO förrän i december nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar