måndag 14 november 2011

Soft dag på Angsana följd av hektisk dag på Raja Market

Söndag 14 november

Vad ska man hitta på en ledig söndag, lite sliten efter golffest dagen innan? När monsunen har givit med sig och solen åter lyser rund och varm? En Spadag på Angsana kändes som helt rätt val!

Träffade våra vänner G, T och E med familjer och hade en helt underbar dag vid poolkanten. Till saken hör att Angsana har solstolar, även om de är lite få till antalet. Vi intog en av de två "stränderna" och häckade där hela dagen. Höll restaurangpersonalen busy med leveranser av Fish 'n chips och drickabeställningar. Servicen är inte den raskaste man har upplevt och fler än en gång fick vi påminna dem om att komma tillbaka med växelpengarna. Går det så går det!
G's lilla barnbarn var oerhört populär!
Clara njuter av sol och bad
Elvira på väg ner i plurret mån tro?
Tyvärr var inte Martin med då han hade planerat in en jobbdag med några kolleger. En ovanligt dålig dag kan tyckas - Fars dag och allt! Men så är han en av de personer som egentligen inte fäster någon större vikt vid den typen av bemärkelsedagar. Han var nöjd med utfallet av sin dag och mötte upp oss och G's familj för Farsdagsmiddag på Neels, en trevlig kvarterskrog i Dollar's Colony. Kvällen blev tidig, även om den blev något senare än normalt för barnen. Känns så bra att Clara kan tänja lite på gränserna mot förut då hon prompt skulle lägga sig kl 20.00 prick!


Måndag 15 november

Efter en dags vila var det åter dags för lite mer liv och rörelse. Stack iväg tillsammans med ett gäng svensk-norska kompisar mot Raja Market. T's familj ska snart åka hem till Norge och hon ville gärna dit för att handla några broderade band och pärlor till pyssel. Visade sig var fler som hade samma önskan!

Raja Market ligger inne i ett område fyllt av små, trånga grossistbutiker. De olika gränderna har olika inriktning av produkter. Vi kom in lite fel i området med följd att vi tog oss fram bland mängder av tygförsäljare, följt av mängder av skoförsäljare, rengöringsförsäljare, sariförsäljare och slutligen pärl-, band- och sömnadsförsäljare. Det är så trångt, varmt, dammigt och smutsigt i det här området att man blir alldeles matt av några timmars kryssande. Eftersom gatorna är dåliga och folk, kor, och arbetande människor ska fram på den minimala ytan tar det sin lilla tid att förflytta sig. Det är trots allt en trevlig upplevelse och känns riktigt genuint indiskt. Så mycket på så liten yta - helt fantastiskt!
Nu när "vintern" är på ingång är öronmuffar poppis!
Liten, tunn häst drar stor last
Band, band, band...
Bling-bling
Han jobbar med att trä halsband
Stannade till på en god kopp kaffe och kanelbullar i G's lummiga trädgård innan vi åkte hem för att möta våra barn efter sin skoldag. Läxläsning och middag väntade.


1 kommentar:

  1. Vilka härliga badbilder, inte utan att man blir lite sugen så här i höstmörkret... Raja Market låter som ett ställe som jag och Marie skulle gilla - mycket intryck och dofter, sånt är härligt att uppleva när man är ute och reser :-)

    SvaraRadera