onsdag 9 november 2011

Man blir så stolt!

Idag har jag och tjejerna tillbringat större delen av dagen i skolan. Det var dags för en första avstämning kring hur det har gått i skolan så här långt på terminen.


Eftersom Elvira har börjat i högstadiet (Middle School) har hon olika ämneslärare. Man hade möjlighet att boka in ett kort samtal med var och en, jag tog tillfället i akt och träffade dem alla - åtta möten allt som allt. I förberedande syfte fick vi nyligen hem en rapport som låg till underlag för dagens möten.

Inom Middle school fokuserar man mycket på inställningen till att lära sig (ATL-Approaches to Learning). AOL handlar om hur man är organiserad, motiverad, samarbetar med andra, kommunicerar och reflekterar. Vidare tittar man på deras prestationer genom arbeten, uppgifter och tester.

Det var en på alla sätt trevlig och glädjande läsning i rapporten och orden från lärarna bekräftade att Elvira gör ett mycket gott jobb i skolan och har rätt inställning och attityd till lärande och kompisar.

Sist för dagen hade vi samtal med Claras lärare, Mr R. Han är ny sedan terminens start men kan redan se hur hon har blommat ut i och med att språket har blivit mer bekvämt för henne.

Även för Clara fick vi hem en rapport som beskriver hur hon fungerar socialt, sköter skolarbetet och är fokuserad på det hon gör såväl i skolan som läxor och inlämningsuppgifter. De har under terminens första del jobbat med "I learn with style" som har genomsyrat alla ämnesområden. Hon har lyckats mycket väl vilket inte är förvånande eftersom hon är så målmedveten. De har t ex som uppgift att läsa 20 minuter varje dag. Clara väljer att göra det på morgon varför hon kliver upp först av oss alla, äter frukost och slår sig till ro med sin bok.

Teamet Clara, jag och Mr R formulerade mål inom fyra områden - Läsa, Skriva, Matte och Personligt/Socialt. I hemuppgift till på måndag fick hon och jag att bryta ner målen i delmål samt hur teamet kan stötta och hjälpa för att hon ska uppnå dem.

Vi var alla trötta men glada när vi lämnade skolan framåt eftermiddagen. Belöningen blev varsin mumsig glass samt ett besök på Crosswords där vi laddade upp med böcker och spel. Som avslutning på dagen kopplade vi av med ett avsnitt från vår favoritserie för tillfället - Glee.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar