söndag 23 oktober 2011

Varanasi nästa!

For iväg mot flygplatsen strax innan åtta i morse, därmed var vår resa mot Varanasi påbörjad.

Ett typiskt indiskt drag är att konstant tränga sig före, spelar inte någon roll var man befinner sig. Det där med svenskt välfungerande kösystem kan alltså glömma. Vid incheckningsdisken på flygplats trängdes det friskt, bara det att den här gången visade det sig vara ett fantastiskt drag till vår fördel. Indierna tog de sista platserna i Ekonomi med följd att vi tilldelades platser i luftiga Business. Nästan synd att resan till Delhi bara var knappt tre timmar lång...

Något sena fick vi ruscha på för att hinna med nästa plan med SpiceJet (!) till Varanasi. Inte nog med att vi skulle hämta ut vår väska för att checka in den igen, vi behövde även leta upp en taxi för att ta oss till en annan terminal. Väl framme vid rätt terminal använde Martin sin allra mest auktoritära röst och såg till att fixa oss en lots genom hela systemet. Snabbt och smidigt gick det och vi hann, med knapp marginal, med bussen ut till flygplanet.

En knapp timmas flyg senare var vi framme. Hade förbokat bil så det gick smidigt att ta oss till hotel Ramada som visade sig ha riktigt god standard. Under den ca 45 minuter långa bilresan till hotellet berättade "reseledaren" om olika utflykter man bör göra här. Vi bokade direkt in oss på två båtturer längs Ganges - en i tidig morgontimma och en i skymningen, vilka vi kommer genomför under morgondagen.

Nu har barnen hunnit med bad i poolen med Lena softandes vid poolkanten och Martin har kört ett pass i gymet. Själv valde jag att skriva några rader i hotellets snackbar med trådlös uppkoppling =) Snart närmar det sig middagstid (19.30). Kanske blir det Continental buffé eller á la carte med kinesiskt och thailändskt tema - vi får se vilket majoriteten enas kring. Blir sedan en tidig kväll för att vara redo för avfärd kl 05.30 i morgon bitti!

1 kommentar:

  1. Då ser vi fram mot fantastiska bilder tagna på bästa fototiderna på dygnet, gryning och skymning.
    Ha det så trevligt. Kram Helle & Co.

    SvaraRadera