torsdag 15 september 2011

Total laglöshet eller Så går det till i trafiken i Indien

I morse när jag och Shortcut var på väg till Raintree för att möta mina vänner körde en bil plötslig in i vänster sida på vår bil. I normalläget skulle man i tyst samförstånd köra till sidan av vägen, betrakta skadan på respektive bil, byta kontaktuppgifter, försäkringsinformation etc. Allt på ett lugnt och sansat sätt.

Nu är vi som bekant inte i Sverige utan i Indien. Inget sker i samförstånd och definitivt inte på ett lugnt och sansat sätt. Föraren av den andra bilen kom upp jämsides, ryckte på axlarna och trampade gasen i botten. Shortcut, som annars är en mycket lugn och sansad person, blev rasande! Jagade ifatt och forcerade bilen att köra in till vägkanten genom att helt sonika köra in diagonalt framför och ligga kvar så till trottoaren tog emot. Han for ut och det skreks på ett språk jag inte kan återge. Shortcut sa bara senare att den andre föraren hade ett mycket fult språk!

Från ingenstans dök så lagens långa arm upp. Bra, nu lär det ju reda ut sig! Nej då, farbror Polisen väljer av någon anledning den andra killens sida och hoppar in i hans bil. Shortcut är riktigt arg och efter en stunds körande lyckas han återigen få den andra bilen att stanna.

Det här med försäkringar är de inte mycket för, det tar för lång tid att reda ut saker den vägen. Efter ännu en hätsk ordväxling betalade den andre föraren 1000 RS och stack.

Shortcut var väldigt brydd efteråt. Han är ju så försiktig i trafiken och har ända till nu aldrig varit inblandad i någon olycka. Ganska anmärkningsvärt eftersom folk omkring kör väldigt intensivt och tresekunders regeln har bantats ner till bråkdelen av en sekund!

1 kommentar:

  1. Usch, så otäckt! Skönt att ni inte skadade er. Kanske valde polisen den andre bilförarens parti därför att du är utlänning?! Åtminstone sägs det här i Shanghai vara vanligt förekommande att poliser gör så eftersom man som utlänning i regel har mer pengar att lägga ut med i tvisten mellan förarna....
    /Åsa

    SvaraRadera