onsdag 7 september 2011

Juvelmannen och rottingmannen

Inledde veckan med en lugn förmiddag, kan verkligen vara skönt som omväxling.

Framåt lunchtid sammanstrålade jag med två kompisar, N från Japan och A från Indien/USA. Alla hade vi samlat på oss smycken i mer eller mindre trasigt skick för att med A's hjälp ta oss till en juvelerare i närheten. Det visade sig vara en mycket enkel inrättning. I en lokal på ca 4 kvadratmeter satt en äldre man bland ädelstenar och verktyg. A har provat många olika ställen och funnit att just den här mannen är bra och prisvärd. Enda problemet är att han inte talar engelska. A som kan hindi tolkade och hjälpte oss på ett förträffligt sätt. Reparation av två armband, två halsband och två par örhängen gick loss på 350 RS eller 50 kr!

Om måndagen var lugn var tisdagen raka motsatsen. Rev igång med en tur till Touche Golf för att träna en timma tillsammans med P. Gick tämligen bra och vi kände båda att vi hade koll på klubborna. Svidade om och åkte tillsammans vidare till Esteem Mall och Breadworks. Lyckades för första gången komma iväg till OWC's fika som hålls i Norra Bangalore två gånger per månad. Syftet är förstås att man ska träffa på folk som bor i närområdet. Inte så  väldigt stor uppslutning men nog så trevligt och dessutom väldigt god Cappuccino! Brödet på Breadworks är bland det godaste i Bangalore, varför vi alla passade på att köpa med oss lite hem.

Nästa stopp blev rottingmannen. I början av vår Indienvistelse besökte jag samme man och lät tillverka en svart rottinggrupp. Mycket fin men med släng av indisk kvalitet. Två fåtöljer åkte därför tillbaka  för reparation plus att jag beställde ytterligare komplettering. Han är så gullig vår rottingman! Vi slår oss ner i en av rottingsofforna, bjuds på Pepsi och kikar i hans tummade fotoalbum för att hitta något som kan falla i smaken. Mycket enklare nu när man redan har hittat något att jobba vidare på. I morgon ska jag ta en tur till Commercial Street igen och handla tyg till dynorna. Kul!

Slutligen hamnade vi på Safina Plaza för att visa P detta härligt indiska mall. Här kan man hitta kläder, smycken, kuddar, överkast, väskor, sidenmålningar och mängder av andra charmiga, färgstarka saker. Ett perfekt ställe för presenter eller bara strosa runt och insupa atmosfären.

Barnen har börjat med aktiviteter efter skolan från och med den här veckan. Clara hade simning och Elvira fotboll. Nästa aktivitetsdag blir i morgon. Får se vad de får hålla på med då - Clara har valt badminton och Elvira fotografering. Har inte hört något så det borde vara det som gäller.

I övrigt har mängden läxor för båda två satt fart nu. De är disciplinerade och tar tag i dagens arbete så fort de kommer hem. Sedan blir det tid för kompisar, lek och att smaka maten Padma har lagat. Idag fick vi kyckling, ostgratinerad potatis, raita och grönsaker. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar