måndag 5 september 2011

Design, henna och Back to School Family BBQ

Onsdagen var skolan stängd till följd av Id Ul Fitr den muslimska högtiden som markerar avslutet av Ramadan. Torsdagen fick det ledigt med anledning av den hinduiska högtiden i samband med Ganeshas födelse. En riktig kortvecka med andra ord!

Vi hade sedan länge bokat in att vi skulle åka till Commercial Street på onsdagen. Elvira och Clara har som så många andra tjejer fallit för den geniala Top Model idén som låter barnen utifrån eget huvud skapa kläder och frisyrer till "sina" modeller. Tjejerna har valt ut varsin uppsättning som de skulle vilja låta sy till sig själva. I området kring Commercial Street finns många tyghandlare, därav målet för dagen.

Ett hisnande sätt att tjäna pengar. Mamma håller takten medan dottern balanserar.
Precis i början av Commercial Street höll vi på att storkna när vi ser hur en liten tös balanserar på ett uppspänt snöre med enbart den hårda gatan under sig. Vad gör man inte för att tjäna pengar till sitt dagliga bröd?

Elviras design
Claras design
Det visade sig att de flesta tygbutiker drivs av muslimer som följaktligen hade stängt den här helgdagen. Vi gick trots det inte lottlösa utan fann underbara frottéset - Bombay Dyeing erbjuder helt fantastisk frotté. Hittade även härliga lakansset i satin. 

Kan bara inte vara på Commercial Street utan att besöka vår kära "gubbe" vars butik bågnar av prylar. Hittade lite smått, bland annat en present till Elvira som fyller år i början av oktober.

På en tvärgata satt det en lång rad med kvinnor och sålde hennamålningar. Elvira och Clara ville gärna ha varsin. Fick hjälp av en indisk kvinna att översätta våra önskemål eftersom de inte pratade engelska. De jobbade mycket raskt och tjänade snabbt ihop 50 rupies per målning, ca 7,50 kr.

Claras hennamålade arm
Vår goda vän G var med under dagen och eftersom Martin var bortrest och inte väntade på oss följde vi med hem till henne och maken T och umgicks över god mat och dryck.

Satt ute och njöt av skenet av G's kandelaber
Torsdagen hade vi planerat att tillbringa på Angsana spa. Eftersom dagen var mulen och alla spabehandlingar uppbokade bjöd vi i stället hem min norska vän T och barnen M och E på lunch. Padma lagade god indisk buffé och vi hade några trevliga timmar tillsammans. Att det var mulet hindrade inte barnen från ett dopp i vår pool!

På fredagen var det skoldags igen och jag passade på att åka ut till Eagleton och spela golf med G och P. Under kvällen var jag och tjejerna tillsammans med dem hemma hos G och mumsade Lasagne.

Shortcut hämtade oss strax före 11 på lördagen. Det var dags för Back to School Family BBQ. Stor uppslutning och många trevliga aktiviteter för både barn och föräldrar. Poolbad och waterslides samt fotbollsturnering barn mot föräldrar. Själv tycker jag att mingelmöjligheten är det allra bästa inslaget! Från att ha varit i princip enda svenska familjen på skolan i februari till att vara ett 10-tal nu är en hyfsad ökning på kort tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar