måndag 19 september 2011

Helg full av nöjen!

Blev en rivstart av helgnöjet när jag lagom ofräsch efter fredagens golfrunda kom hem och fann kompisen J och hennes barn S och S hemma i soffan. De var väntade, men jag fastnade förstås i trafiken och blev några minuter sen.

Strax ramlade barnen in och leken var i full gång. Själv slog jag rekord i snabbfix för att inte låta gästerna vänta längre än nödvändigt. Skålade i indiskt bubbel innan vi i hällande monsunregn tog oss till poolen för att barnen skulle få sig ett svalkande dopp. Så småningom anlände våra makar och vi mumsade lasagne som tyvärr hade förlorat alla sin spänst. Smaken var i alla fall fin, all heder åt Padma!

Elvira var på kalas hos sin japanska kompis M och hade väldigt roligt. Så kul att hon valde att komma hem och fiska upp sitt övernattningskit för att direkt gå tillbaka till partyt!

Martin och jag tog en tur på motorcykeln på lördagen och såg oss omkring i lummiga Agricultural University-området. Här finns mängder av växtlighet, bland annat maffiga mangoträd. Längtar redan efter nästa mangosäsong!

Förflyttade oss sedan till en del av Yelahanka där kvarteren är enkla och folk bor i små, små hus. Väldigt charmigt att köra omkring i de trånga gränderna och se ett helt annat liv än det vi är vana vid. Kvinnorna tvättar kläder mot stenblock utanför husen, det bärs vatten och barnen busar utan att ha några särskilda leksaker. Råkade hamna mitt i en lokal festival med rytmiskt trummande och en Ganesha som fraktades på ett traktorflak. Stor uppståndelse bland befolkningen.


Framåt eftermiddagen vad det dags för födelsedagskalas hos våra norska vänner i Pebble Bay. Deras äldsta dotter M fyllde 11 år. Hade en mycket trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med en fin blandning kompisar från Norge och Sverige.


Efter en lätt söndagsfrukost slog vi följe med våra japanska vänner, familjen T, till ITC Gardenia. Ett av stadens alla lyxhotell som serverar maffiga bruncher på söndagarna. Den här gången var det japanskt tema och enligt vännerna riktigt bra. Ja, inte som i Japan då förstås, men för oss västerlänningar höll den mycket hög kvalitet. Har varit lite försiktig med att äta rå mat, men här tvekade vi inte att prova oss fram bland alla läckra sushirätter och varma smårätter. Provade även Tiramisu med smak av grönt te till efterrätt, riktigt gott!

Nackdelen - eller fördelen (!) - med bruncherna är champagnen. Fördelen är förstås att det är så gott, nackdelen att man blir trött och dåsig. Mängden föda som intas gör i alla fall att man håller sig nöjd resten av dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar