tisdag 20 september 2011

Äckliga små kryp

Småkryp är inte poppis, särskilt när de är så många till antalet att det bara krälar.

Vi har haft ett antal attacker av diverse kryp sedan vi flyttade in i huset. I våras hade vi hela tvättrummet fullt av stora flygmyror - från noll till tusentals på en dag! Tvättrummet kan liknas vid en inglasad uteplats i miniformat där gradantalet uppnår skyhöga nivåer. Fukten och värmen i rummet är förstås perfekt grogrund för småkryp. Greppade första bästa insektsdödande medel, det mot kackerlackor som jag just skaffat. Fungerade utmärkt, de dog på fläcken! Kändes ok att använda där, men inte inomhus.

Efter sommaren var det dags för nästa invasion i form av små mikroskopiska myror som äckligt nog återfinns på köksbänkarna. Det räcker att det står ett tomt juiceglas på bänken så vips fylls det med massor av småmyror. Eller om det ligger lite smulor kvar efter mackorna. Superäckligt! Handspriten har här kommit till användning - ett effektivt och skonsamt sätt att bli av med ohyra. Igår var det dags att hitta de små krypen runt Claras handfat - där gick en halv flaska handsprit igen!

Så i kväll har jag på kort tid slagit ihjäl några märkliga, stora flygfän i vardagsrummet. Återfann deras kompisar i skenan till skjutdörrarna som leder ut till baksidan. Där fanns även ett krälande gäng som liknar gråsuggor. Urk! Fram med någon form av allrengöringsmedel i dödande syfte. Funkade utmärkt!

De små ödlorna som finns i huset är inte så många till antalet. Vi ser dem springa utmed väggarna lite då och då, men låter dem vara eftersom de äter myggor och därför fyller sin funktion. Dessutom är de faktiskt lite söta, i alla fall på avstånd.

Kackerlackor har vi tack och lov bara stött på vid enstaka tillfällen. De är nog de absolut äckligaste djur jag vet, och så himla fula!

Clara som har sitt sovrum på nedervåningen bad i kväll om att få sova hos oss där uppe. Hon ville inte vara ensam med alla gråsuggor och flygfän. Kan inte klandra henne, vem skulle vilja det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar