tisdag 27 september 2011

Heldag på skolan!

Lika bra att plocka ihop så mycket som möjligt när man ändå ska iväg till skolan. För min del som har nära spelar det egentligen inte så stor roll, men för de som behöver åka en timma eller mer är det önskvärt.

Först var det dags för första uppdraget som klassföräldrar. Jag och C hade bokat med Elviras och E's klassföreståndare, eller homeroom teacher. De har två klassföreståndare (kvinnliga), men vi träffade bara den ena idag, Ms A B. Ett kort och effektivt möte som syftade till att stämma av förväntningarna kring vårt samarbete. Tanken är bland annat att vi ska vara en förmedlande länk till övriga föräldrar avseende information som kommer från klassföreståndarna samt engagera föräldragruppen när det är klassfester och högtider som firas. Först ut kommer den indiska högtiden Diwali som firas i skolan den 19 oktober.

Hann med en snabb lunch i skolans matsal - kött, potatis, sallad och soppa med sting i. Träffade Elviras klasskompisar. Tyvärr var Elvira hemma sjuk idag, men kompisarna var gulliga och undrade hur det var med henne. Hon verkar ha en så mysig klass!

Såg Clara på skolgården busandes med kompisarna. Blir så glad när jag ser henne ha roligt och är glad, stor skillnad mot förra terminen.

Dags för nästa möte - en workshop som handlade om hur vi som föräldrar kan hjälpa våra barn på Middle School (Elvira) med att organisera och planera sitt arbete. Vi diskuterade även studieteknik och hur vi och skolan kan hjälpa till för att stötta och lära dem ta till sig kunskaper på bästa sätt. Kanske passar det bäst för någon att jobba med mindmapping medan någon annan hellre jobbar mer strukturerat?

Slutligen var det en workshop kring hur Primary School (Clara) jobbar med matematik och engelska. Den grundläggande filosofin är att alla uppmuntras att söka mening och förståelse, utforska och jobba med problemlösning. Barnen uppmuntras att tänka annorlunda och avvikande - s k divergent thinking. Kolla gärna länken nedan, 6.45 minuter in och fram till slutet: Changing Education Paradigm - Divergent thinking

Känner stor förväntan och glädje inför det just påbörjade skolåret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar