tisdag 27 september 2011

Ännu en solig helg med kalas och golfkul

Inledde helgen med en riktigt lugn och skön kväll med film och fredagsmys.

På lördagen var det däremot trippla aktiviteter inbokade, så det var skönt att vi var utvilade. Började med att skjutsa Elvira till sin klasskompis F som skulle ha födelsedagskalas på ridskolan här i närheten. Hon var laddad med diverse ombyten och övernattningssaker - en lång dag och kväll med mycket skoj väntade!

Vi andra åkte vidare till Palm Meadows. Clara skulle också på kalas till en klasskompis. Vägen dit var dryg på grund av trafiken. Kom fram en kvart efter utsatt tid men var som väl var inte ensamma om det. Det var mycket bus och skoj på kalast och Clara var väldigt nöjd efteråt.

Martin och jag sökte upp våra vänner, familjen E, vid poolrestaurang som tillhör Palm Meadows klubbhus. Lunchade och softade i skuggan några timmar. Lite synd att varken Elvira eller Clara var med, men Clara anslöt i alla fall strax efter fem då kalaset var slut. Martin däremot åkte hem vid den tiden då han inte kände sig helt pigg. Dunderförkyld snarare. Jag och Clara hade en riktigt trevlig kväll hos kompisarna med vegetarisk samosa på balkongen och god middag och dessert senare. Var alldeles fyrkantiga när vi åkte därifrån och mätta till och med när vi vaknade.

Även om monsunperioden ännu är här märker man inte mycket av den längre. Det regnar sällan och värmen har stigit några grader. Skönt att slippa regnet, det ställer mest bara till det med översvämningar, sämre vägar och fukt-/mögelskador. Det positiva är förstås att regnet bidrar till den fina grönska och lummighet som karaktäriserar staden.

Så ännu en solig dag strosade jag och Clara iväg till vår pool. Mötte där bekanta, familjen N, som badade och vilade i skuggan.

Framåt eftermiddagen rullade Martin och jag iväg på motorcykeln en timma eller så. Kollade öppettiderna för Touché Golf som är vår närbelägna träningsbana. Vi hade nämligen lyckats få Elvira och Clara att gå med på att åka och spela lite golf tillsammans. De är inte överväldigade över sporten, men eftersom det inte finns så många aktiviteter att hitta på på fritiden är golf ett bra alternativ.

Hade en riktigt mysig stund tillsammans på golfbanan och barnen var på toppenbra humör. Avslutade med en middag på Royal Orchid. Maten var god när den väl kom. Tyvärr får man vänta väldigt länge plus att de inte har någon känsla för timing. Elvira hade ätit upp när Martin fick sin mat och han hade ätit upp när Clara och jag fick vår. Indiskt så det förslår!

Solen på väg ned efter en fin dag på golfbanan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar