söndag 11 september 2011

Effektivitet, middagar och indiskt äventyr

I torsdags lyckades jag med konststycket att få ett helt gäng ärenden gjorda på en och samma dag. Inte alltid lätt med tanke på flaskhals nummer ett - trafikflödet.

Inledde med att titta på 7 lägenheter på Pebble Bay, ett schysst område närmare stan men med samma tidsavstånd till skolan som idag. Är intresserade av att göra ett byte om förutsättningarna blir de rätta.

Utsikt från ett av objekten på Pebble Bay
Drog vidare till Commercial Street för att fixa tyg till de nya utemöblerna. Kunde förstås inte motstå ett besök hos "gubben". Fick för första gången äran att gå uppför den knirkande trappan till "skattkammarvinden". Fruktansvärt trångt med massor av smutsiga, gamla saker att rota bland. Hittade några små fynd, hem och tvätta och skrubba för att få fram dess ursprungliga skönhet.

På hemvägen handlades gardiner till sovrummet, dags att ersätta den blekta ursprungsuppsättningen. Hann även lämna sju plagg till en skräddare. Det minimala skrädderiet hyste två personer och en gammal symaskin. Den ena tog emot beställningar och den andre satt med korslagda ben och sydde flinkt för hand. Tankarna gick osökt till sagan om Pelles nya kläder från 1912... Ska bli intressant att se resultatet. Fick ett kvitto på 400 rs (ca 55 kr) för rubbet!

Kvällen tillbringades hemma med middag tillsammans med ett par som förmodligen ska flytta hit för jobb. Trevligt med nya bekantskaper och att få dela med oss av våra erfarenheter.

Även fredagskvällen var vi hemma med middagsgäst, den här gången med vår vän P på väg hem till Sverige från tjänsteresa i Bangalore. Eftersom vi bor så lägligt bara en halvtimma från flygplatsen är ett stopp hos oss obligatoriskt!

Lördagen ägnades åt indiskt vardagsäventyr med familjen. Inledde med att åka tåg i 2:a klass där vi var de enda vita. Hade fri utsikt genom öppna dörrar och insöp det indiska landskapet som for förbi. Slogs av hur grönt och fint det ser ut - i alla fall på avstånd då man inte ser soporna och skräpet.

På väg mot tågstationen i Yelahanka
Tag plats!
Liten fascineras av tågresan
Resenärer på väg någonstans
Nästa färdmedel blev Rickshaws. Martin och Clara i en och jag och Elvira i en. Målet för resan var Sapna Bookstore i Majestic. En fräsch butik på tre våningar sprängfylld med böcker, spel och pyssel. Clara har som uppgift i skolan att läsa 20 min varje dag så hon behövde bunkra upp. Själv köpte jag ett par fotoböcker för att odla mitt intresse vidare. Blev även några filmer och presenter till kompisar som fyller år.

Martin och Clara inknölade i en Rickshaw
En familj på väg
Indier har tepaus längs vägen
Hungriga
Så var det dags för lunch och valet föll på en populär indisk restaurang. Lunch serverad på bananblad med fingrarna som enda redskap uppskattades även av barnen. Som väl var hade vi Shortcut med oss som fixade bord och hjälpte oss beställa.

Restaurangbesök

Som avslutning på lördagen var vi på middag hos G och T. De hade bjudit in ett stort gäng vuxna och barn. Inledde med drink och mingel på takterassen. Förflyttade oss sedan ner till ett vackert dukat bord där vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans.
Feststämning
På fest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar