fredag 19 augusti 2011

Nytt ansvar för mamma och lyckad första skolvecka för tjejerna!

Dagens första begivenhet var föräldralunch på Café Noir på vårt favoritlyxmall UB City. Denna gång var det föräldrarna i Elviras klass som skulle umgås och hälsa nya välkomna.

För en gång skull var jag ute i riktigt god tid, knappt en timma före utsatt tid. Hmm, tänk om man skulle chansa på att det finns tid för en mani & pedi på Mirrors & Within? Var ju faktiskt ett tag sedan sist. Några minuter senare satt jag i en av de härliga massagestolarna och njöt av behandlingen med fina röda naglar som resultat.

Vid 12 sammanstrålade vi föräldrar på restaurangen. Ett av syftena med mötet var att vaska fram två nya klassföräldrar. Märkte att intresset var svagt och kände sympati för M som axlat ansvaret tidigare på ett utomordentligt sätt. Snackade ihop mig med en annan svensk förälder, och vi kom fram till att vi skulle kunna köra teamwork på det här. Ännu en anledning för oss att träffas både på tu man hand och tillsammans med våra döttrar!

Tjejerna kom hem nöjda med dagen och sin första skolvecka. Den oro Elvira kände i somras inför att börja högstadiet är som bortblåst. Hon har sprudlat över hur roligt det är med Drama, Science (studerar just nu växtceller i mikroskop), Engelska (har läst en berättelse av Roald Dahl som de själva ska hitta på slutet till) samt inte minst sitt nya språk Spanska. Clara var lite konfunderad över att hon blivit uppropad att tillhöra gänget som skulle få extraundervisning i Engelska (ESL). När det sedan visade sig vara ett misstag var hon hur lycklig som helst, glad att inte behöva vara "annorlunda" och glad över att få börja med Spanska hon också! Clara har haft en riktigt bra vecka, nöjd med lektionerna och kompisarna.

I kväll hade vi en kompis till Clara hos oss, B från Australien. Det är så härligt att höra hur de tjattrar och har roligt. Badminton, bad, middag och film. Bra slut på en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar