fredag 12 augusti 2011

Nu börjar fas två i vårt livs äventyr!


Efter att ha kört ett hårt race de senaste veckorna med tömning av huset under dagarna och umgänge med släkt och vänner på kvällstid lämnade vi nöjda och trötta Västerås bakom oss den 9 augusti.

Kände lite sorg när vi gick ett sista varv i det ekande tomma, själlösa huset. Där har vi bott i sex år och haft förändring och förnyelse som motto. Trädgården har rensats på träd och förvildad växtlighet. Huset har fått ny färg, nya fönster och ny isolering. Stengångar har anlagts och nya uteplatser har byggts. Inomhus har kök, badrum, sovrum och tvättstuga fixats. Allt har summerat till stor trivsel - men mest av allt har vi njutit av vårt kära uterum med solnedgång över öppna fält.  Nu är den sagan all och det positiva är att det öppnar upp för nya, spännande möjligheter!

Checkade in på hotel Arlandia där vi åt en god middag och kopplade av genom bastu och poolbad. Skönt att låta stress och spänning långsamt försvinna bort.

Resan till Indien gick utmärkt med god service och enligt barnen den bästa flygmaten de smakat! Ett svalt Bangalore (26°C) mötte oss vid 3.30-tiden på torsdagsmorgonen. Det är en skön känsla att ha fast mark under fötterna och efter den långa flygresan känns det extra bra att vara "hemma". 

Idag har vi varit på introduktion för nya och gamla elever på skolan. Rektorerna presenterade skolan och dess ambitioner och vi fick träffa alla barnens lärare. Tjejerna fick under en timmas tid bekanta sig med nya och gamla klasskompisar samt sina nya lärare. Clara tog chansen och trädde som frivillig fram och presenterade sig när ingen annan vågade börja. Enligt läraren var hon en modig "risktaker". 

Dagen var på det hela taget mycket positiv och gav mersmak inför skolstarten på tisdag. Det var ett mycket taggat gäng som mötte upp och alla är sugna på att hugga tag i höstens utmaningar!

Nu börjar fas två i vårt utlandsäventyr. Barnen har lärt sig så pass mycket engelska att skolstarten bör gå relativt smidigt. Dessutom har de lärt känna kompisar och personalen i skolan - även om det kommer många nya till terminsstarten. De har även goda vänner i närheten av vårt område samt på andra ställen i stan. Barnen och vi vuxna känner oss helt enkelt rätt så hemma med mycket av vardagslivet i Bangalore. Det ger en fin trygghetsbas och väcker samtidigt nyfikenheten att upptäcka mer av detta färgstarka och fascinerande land.

3 kommentarer:

  1. Det är riktigt kul och underhållande att läsa dina berättelser! Fortsätt skriva dem! kram Paul

    SvaraRadera
  2. Har saknat Din blogg.... Härligt att Du är tillbaka! &
    Ni kommer få en "fantastisk fas 2" i Indien.
    kram
    Camilla

    SvaraRadera
  3. Hej hopp!
    Skönt att ni är väl nere! Tack för en fin sommar, vi har ju hunnit träffas ganska mycket.
    Gå in på vasaloppet.se och sök på 6259, så kan ni följa Henriks bravader i Cykelvasan.
    Resten av familjen ska åka bort till Hundfjället och se vad som bjuds.

    Kram Helle & Co.

    SvaraRadera