måndag 15 augusti 2011

Husdjur och vänskap förhöjer trivseln

Söndag morgon och kämpar fortfarande med att komma in i dygnsrytmen. Vaknade 9.30 och fick med lite möda upp resten av familjen runt kl 10. Att vi hade sena vanor hemma i sommarljusa Sverige gör inte saken enklare precis. Nå väl, vi är fortfarande lediga ett par dagar och kommer väl förr eller senare in i vardagens rutiner.

Clara och Elvira har så länge jag kan minnas velat ha husdjur. Själv älskar jag djur, men av praktiska skäl har vi valt bort dessa inslag i hemmet. Provad en gång på marsvin, men det ena dog och det andra fick vi sälja p g a röda utslag på Elvira, förmodligen på grund av hennes frenetiska gossande med det lilla djuret. För att öka på trivseln här i Indien har vi funderat fram och tillbaka vilket typ av djur som skulle passa vår livsstil här. Hund och katt går tyvärr bort - vistelse i karantän lockar föga. Hmmm, en liten hamster skulle kanske funka, de är gossvänliga men inte lika allergiframkallande som marsvin. Så får det bli!

Bad chauffören köra oss till något ställe där vi kan handla husdjur. Under resans gång var jag fullt sysselsatt med att synka mina kontakter från min gamla LG till min nya älskade vän - Ifånen. Lite hantverk, men ack så bra det blir! Vaknade upp från min lilla värld av barnens utrop "titta mamma, barnen har gjort en luftballong av en soppåse och ett snöre med en pinne i ena änden!" Fick bevittna hur de små barnen häpet tittade på hur deras leksak fastnat med snöret kring en telefonlina. Förmodligen sa de till varandra, som varje Indier frekvent säger vid svårlösta situationer, "What to do?" Som väl var låg vinden åt rätt håll och vi såg dem jubla av glädje när leksaken for ner igen med vindpustens hjälp.

Strax var vi framme vid Pet Planet. Dags att göra dagens insats och skaffa ett par husdjur! Det första vi såg efter att ha passerat allsköns färgglada papegojor var de små hamstrarna. Okej, hamstrar finns på lager. Hur är det med burarna? Aha, bara en bur stor nog, men nästa vecka kommer fler - lämna era kontaktuppgifter så ringer vi! Jaha, vi börjar med en hamster - vem ska få den då? Clara överlämnade åt Elvira att välja hamster, själv väntar hon en vecka till hon kan få en bur som är rosa eller lila. Elvira valde en blå bur och ett litet grått marsvin som hon ska kalla Kiwi (en tjej). For genast hem med det lilla vettskrämda livet och gav mat och vatten innan vi gav oss av igen.

Tillbringade söndagkvällen i Dollars Colony hemma hos våra vänner från Italien. Barnen badade och vi vuxna provade smaksatt öl - kanel, kardemumma, anis och koriander. Spännande! Familjen har varit på resande fot sedan 1992. Först makarna och så småningom de barnen när de anlände i slutet av 90-talet. Himla kul att höra om deras liv och framför allt väldigt inspirerande.

I morgon är det Independence Day, en väldigt stor högtid i Indien. För oss innebär det en ledig dag innan skola och jobb drar igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar