måndag 15 augusti 2011

Independence Day och utflykt till ett riktigt indiskt Zoo

Idag firade Indien Independence Day. Nummer 65 i ordningen och en stor dag för de flesta indier. Dock inte för vår chaufför som mest fokuserar på de religiösa högtiderna.

Barnen hade sin sista lediga dag innan skolan drar igång. Varför inte göra en dagsutflykt och uppleva indiskt Zoo och safari? Lyckades synka ihop med våra svenska vänner, familjen E, att mötas på Bannerghatta National Park. Resan tog ca två timmar med bil.

Det första vi möttes av när vi närmade oss var mängder och åter mängder av fotvandrande indier - alla på väg till parken. Okej, vi kommer inte vara ensamma, men vem hade väl trott det? Även om vi hade hoppats att deras Nationaldagsfirande skulle innebära färre människor just här.

Nästa syn var en kilometerlång kö som ringlade sig utmed vägkanten. I det läget var det fantastiskt att ha en företagsam chaufför som fixade biljett åt oss. Snabbt gick det och in kom såväl vi åtta kompisar som våra två chaufförer!

Zoo-delen var faktiskt mycket bättre än vi hade vågat tro. Väldigt indiskt på ett charmigt sätt och generellt sett pigga och aktiva djur. Till en början var det en frän och smutsig stank men efter några meter blev det bättre och vi fick se många spännande djur. Olika typer av kobror, jätteekorrar, tigrar, björnar, elefanter och så förstås de underhållande aporna. Vårt folkslag hörde som vanligt till minoriteten, så för många besökare var vi en minst lika stor attraktion som djuren. För oss var det det omvända, även om vi är vana att se indier nu. Alltså vi fotade dem och de fotade oss =)

Avslutade dagen med att köa för safari med buss. De första djuren chauffören informerade oss om var vilda kor - kändes inte jätteexotiskt. Men så småningom hade vi turen att se lejon och tigrar, såväl vita som traditionella. Även om bussen var skruttig var säkerheten hög och alla uppskattade det lilla äventyret.
Redo för en fruktstund innan dagens äventyr tar fart
Motordrivet pariserhjul i hisnande hastighet, glada att bara se på.
Handdriven liten karusell
Loj krokodil som såg död ut, men...vi såg honom blinka i alla fall
Kobra på tryggt avstånd
Såååå gulliga syskon!
En av de yngsta safarideltagarna. Vilken blick!
Safarigänget med Clara och kompisarna på första parkett
En vit respektingivande kisse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar