måndag 29 augusti 2011

Full fart i helgen!

Vad är helgerna till för om inte hitta på roliga saker? Den här helgen har varit helt proppfull av händelser, tänkte passa på och dela med mig lite grann.


Fredag och veckans bästa dag! Än trevligare när man är bortbjuden och kan slappna av helt och fullt. Vi var bjudna till en familj på området som har sina rötter i Indien men bott större delen av sitt liv i USA. De är Sikher i botten men väldigt amerikanska i sitt sätt - en kul blandning! En av döttrarna är klasskompisar till Clara, därav bekantskapens ursprung.

De har egen kock som bjöd på massor av läckerheter och en på indiskt vis väldigt sen middag bestående av många olika rätter. Kände oss helt fyrkantiga efteråt!

Förutom vår familj var där ytterligare ett par familjer. Den ena kommer ursprungligen från Österrike och har barn som är klasskompis till Clara. Den andra kommer från Kanada och bor här på vårt område.

Det var en nyttig kväll för vår engelska vilket behövs för att man ska få lite fläng på språket. Fast loppet är förstås kört för oss vuxna, även om vi plockar upp en del ord som förhoppningsvis fastnar också för framtida bruk.

Lördagen delade vi upp oss i tjej- och killgrupper. Martin tränade och spelade basket med en svensk kompis, M. Vi tjejer åkte tillsammans med vår vän G iväg till en marknad med hantverk från olika delar av Indien, National Artisan's Expo. Blev lite shoppat förstås. Främst gamla fina och lite udda grejer som kan vara roliga att ta med sig hem. Bland annat en gammal oljelampa som brukar finnas i tempel och en klassisk indisk matlåda.

Hos den här gulliga tjejen handlade vi fina gamla prylar!
Hi Auntie! sa den lilla 1,5-åringen till mig
Här målas urnor svarta

Hungriga av shoppingen landade vi på UB-City där vi njöt pizza på italienska Toscana. Träffade våra norska vänner och barnen, som har träffats förut, fann varandra förstås direkt!

Våra vänner som vi umgåtts med under dagen, G plus maken T samt M, kom hem på middag till kvällen. Padma hade instruerats till att förbereda Parmainlindade kycklingfiléer fyllda med svamp, ost och basilika och lyckats väldigt väl med sin uppgift! Så himla trevligt att bara slutföra jobbet och vips kan man alla sitta till bords!

Så var det söndag och dags för brunch på Leela Palace. Jag och tjejerna (Martin hade just rest till Europa) fick äran att vara med under norrmännens brunchsamling. Ett jättetrevligt gäng och så underbart god mat och dryck! Dessutom har de arrangerat väldigt fint för barnen, de roar sig kungligt på palatset!

Elvira på Leela Palace
Åh, dessa goda röror!
Och det här var bara en bråkdel av efterrättsutbudet...
Eftermiddagen och kvällen var vi på besök hos en indisk/amerikansk familj som nyligen flyttat från vårt område till nybyggda Sobha Azalea. Där var vi tillsammans med våra japanska kompisar, som bor nästan grannar med oss, samt en familj från Tyskland. Samtliga har barn i främst Elviras ålder, men Clara hängde på och hade kul hon också. Vi vuxna tog en promenad i de gröna omgivningarna som bjöd på betande kor, vin-, ris- och majsodling samt ett Mangroveträsk!

Lycklig ko mumsar frodigt gräs i vägkanten
Vinrankor innanför charmiga grindar
Ståtlig bananblomma

2 kommentarer:

  1. Härliga Foton! Gilla skarpt den med grindarna och det med den lilla indiska flickan ! Är det ny kamera nu då eller? Va ni har det kul! man blir så gad när man läser om allt som händer! kram
    Camilla

    SvaraRadera
  2. Tack Camilla! Ja, nu är det ny kamera. Ska ut på fotolektion idag, blider kommer...
    Kram Nina

    SvaraRadera