måndag 20 juni 2011

Hallå Sverige!!!!!

Tog en tur till Mantri Mall för att shoppa det sista inför sommarlovet i Sverige. Elvira och Clara handlade armringar och andra små gåvor, själv köpte jag några sjalar med samma syfte. Elvira tycker det är trevligt att följa med till Mallet ibland men Clara är inte lika road. Förnuftig som hon är berättade hon att hon nog skulle tycka om att shoppa när hon är lite äldre, om ett par år eller så. Belönade oss med underbart god glass innan vi rullade hemåt.

Stannade till hos Ram-mannen för att hämta upp några tavlor som de skulle ha klart till idag. Tyvärr var de inte klara, men lovade fixade det till kvällen så Sriram kunde plocka upp dem åt oss. Tur man har någon som kan fixa ärenden, svårt att hinna med allt själv så här i sista stund.

Packa, packa, packa! Även om vi inte ska ha med oss så mycket är det ändå en del att planera och gå igenom. På sätt och vis bra att Martin åker efter oss om det är så att vi har glömt något viktigt. Å andra sidan, nästan allt går att fixa hemma i Sverige förutom presenterna till nära och kära. Vis av erfarenhet från familjen E såg vi till att packa alla presenter det första vi gjorde.

Flyget skulle avgå kl 02.15 den 18 juni. Även om vi bara bor ca 30 min från flygplatsen åkte vi redan strax innan 23. Bättre att vara på plats där det händer lite så vi kan hålla oss vakna lättare. Elvira är en nattuggla medan Clara är mån om att komma i säng i vettig tid. Nu var de båda väldigt uppspelta och förväntansfulla så det borde inte vara några större problem med vakenheten.

Tyvärr möttes vi av beskedet att planet var försenat. Hittade några hyfsat sköna stolar som barnen kunde vila i. 03.30 var vi äntligen på väg! Sov säkert i 5 av de drygt 8 timmarna till Frankfurt. Lyckades flyga in en stor del av förseningen och slapp känna tidsnöd inför nästa flyg. Visade sig att även detta plan var försenat med drygt 1,5 h så vi hann med både fika och att röra på kropparna efter allt stillasittande.

På Arlanda möttes vi av en taxichaufför som tog oss hem till det väntande huset i Västerås. Solsken och 20 grader kändes välkomnande och mysigt svenskt. Barnen plockade fram sina cyklar och tog en tur och vi njöt alla av att göra oss hemmastadda. 

Farmor och svägerska H kom och hälsade på med blommor, hemlagad ostpaj, jordgubbar och mat till nästkommande frukost. Så trevligt!! Hade även förmånen att bli hembjudna till H och barnens kusiner på middag. Tack vare den svenska ljusa kvällen lyckades vi lura oss själva att stanna uppe till 22-tiden. Till sist fick John Blund sin vilja igenom och sövde alla inom några sekunder. Trötta och lyckliga över att vara på svensk sommarmark!

Europeisk mark i sikte
Med lite godis går resan lättare...
...liksom med lite underhållning och pyssel!
Cykeltur på Rönnby tillsammans med kusin A

1 kommentar:

  1. Så härligt att se att ni är hemma i Sverige & att ni blir varmt välkomnade av nära & kära!
    kram
    Camilla

    SvaraRadera