tisdag 7 juni 2011

Elvira slutar Primary School!!

Idag har vi varit i skolan för att se Elviras avslutning från Primary School kombinerat med en utställning av deras senaste Unit of Inquiry.

Den senaste tiden har de avslutat sitt arbete kring återvinning. De har ställt samman allt i en trevlig utställning för elever, lärare och föräldrar. Eleverna har jobbat i fyra olika grupper: Metall, Plast, Papper och Matavfall.

Klockan 13 samlades alla i lokalen utanför P8's klassrum. De olika grupperna presenterade sig själva och sina arbeten, vilka frågeställningar de jobbat med samt vad de har kommit fram till. Elvira har fokuserat på plaståtervinning under temat Plastic is fantastic. Varje grupp framförde varsin sång de skrivit kring sitt tema.

Efter presentationen fick vi gå runt och titta på varje grupps arbete samtidigt som de fanns vid sina stationer för att berätta om hur återvinningen fungerar samt vad de själva har skapat från sitt material.

Efter en fikapaus var det dags för Graduation från Primary School. Eleverna kom gåendes på rad, gick upp på scen och sjöng en gemensam sång - Friends forever. Rektorn ropade sedan upp var och en och delade ut Graduation Certificates samt ett certifikat som bevis på deras delaktighet i IB Programmets grundläggande del - Primary School. Avslutningsvis kastades mössorna av och konfetti regnade över eleverna, väldigt effektfullt och tyvärr helt omöjligt att fånga på bild med min lilla kamera.

Dagen avslutades sedan med mingel och tilltugg i kafeterian.

För att fira Elviras stora dag åkte hon och Martin iväg till ett nyöppnat Sheraton hotel och åt italiensk middag tillsammans med en av hennes bästa klasskompisar och hennes föräldrar - familjen L.

Efter sommarlovet kliver Elvira upp en nivå och börjar i Middle School. Vi kan nu konstatera att liten har blivit stor!

Elvira och kompisarna i Plastgruppen
En handväska tillverkad av plastpåsar
Några påhittiga metallföremål
Elvira och några kompisar förbereder sig för att kasta sina mössor

2 kommentarer:

  1. Stora tjejen!
    Vad kreativ hon är! Skoj att jobba med tema återvinning i just ett sådant land som Indien.
    Har skolan slutat för henne och Clara nu? Våra går till torsdag nästa vecka, dvs den 16 juni. Vi längtar alla tre efter sommarlov just nu...
    /Åsa

    SvaraRadera
  2. Hej Åsa,
    De har fått kreera en hel del kul och användbara saker. Nyttigt och roligt!
    Indien behöver verkligen slussas in i återvinning i större utsträckning, men det är ett mångårigt arbete...
    Skolan slutar den 16 juni, precis som för er! Vi åker sedan den 18.e. Längtar också till sommarlovet i Sverige!!

    SvaraRadera