onsdag 8 juni 2011

Avskedslunch, shopping och skön avkoppling

I torsdags skulle vi fira av en av våra vänner som åker hem till Sverige efter fyra långa år i Bangalore.

Sriram körde och på vägen mot Whitefield, där lunchen skulle hållas, hämtade vi upp två andra svenska vänner, G och F. Vi åkte tidigt för att hinna med ett par populära shoppingstop som finns i närheten av Whitefield.

Dels var det Decathlon som är välsorterat vad gäller sportkläder. Genom vårt medlemskap i OWC skulle vi kunna komma in i butiken och shoppa loss - bara det att de nyligen ändrat sina rutiner och man numera behöver ett skriftligt intyg från OWC - medlemskortet räcker alltså inte. Vår lycka var att F redan hade ordnat med detta så vi kunde shoppa genom henne. Fint - hittade nämligen många bra prylar så som golfvagn, basketboll till Clara, badmintonracket som inte böjs vid användning (!) m m

Nästa stop var Tuckshop - en kul liten butik med fina märkeskläder till fyndpris. Hittade förstås lite användbara prylar även där ;)

Till lunchen kom ett 10-tal vänner och vi åt indiskt eftersom I tycker väldigt mycket om det. Tyvärr var det svårt att prata då det var en trafikerad gata utanför samt diverse annat oljud. Maten var dock helt ok och lunchen på det hela taget trevlig. Alltid roligt att träffa svenskar från olika delar av landet och skönt att kunna babbla obehindrat på sitt eget språk. Även om engelskan väckts från sin slummer saknar i alla fall jag många ord och språket är fortfarande ganska enkelt.

I lördags hade vi bestämt oss för att skämma bort oss själva en smula. Jag, Elvira, Clara och G hade bokat varsin behandling på Mirrors & Within. Det blev manikyr och pedikyr för samtliga och vaxning för oss vuxna. Skön avkoppling i massagestolar ingick.

En lunch på Café Noir uppe på UB Citys takterrass gav oss tillräckligt med energi för att ge oss i kast med diverse presentinköp. En favorit på UB City är Good Earth. Mycket trevlig indisk inredning, lite överpriser men hygglig kvalitet.

Nästa mål var Commercial Street. Elvira och Clara har aldrig varit där, nu var det dags tyckte vi. En väldig värme, damm, trängsel, moppar och auto rickshaws och dess hysteriska tutande mötte oss. Sökte oss till en tvärgata i närheten av KFC - Jewel Street - med mängder av små butiker säljandes smycken av olika slag. På rekommendation letade vi upp en butik vid namn Shiva Jewels där vi handlade tåringar. Försökte även hitta ankelkedjor men tyckte de var för stora och hängde ner på foten.

Visade även flickorna "gubbens" butik där allsköns prylar trängs om utrymmet. Vägg i vägg till den ena gubben finns en annan gubbe med samma affärsidé. Butikerna är så trånga att bara ett par personer kan vistas där åt gången. Prylarna hänger som klasar utmed tak och väggar. Damm och smuts får man på köpet. Vi orkade inte gå in den här gången utan nöjde oss med källarbutiken som ligger alldeles under dessa båda prylbutiker. Handlade handmålade ägg, små elefanter i trä, värmeljushållare i marmor samt någon liten handmålad träask.

Slutmålet på vår shopping blev Safina Plaza. Vid det här laget hade Sriram tagit med flickorna i bilen och skjutsat dem till deras origami lektion hemma hos familjen L. Jag och G "gjorde" Safina Plaza och hittade fina väggbonader samt en rund broderad matta med elefanter till Claras rum.

Prylar högt och lågt...
Har hittat ett och annat fynd bland alla dammiga prylar!
Claras färgglada matta


1 kommentar:

  1. Hej Nina!
    Jag har fått din blogg via Stefan, min man som redan är på plats i Bangalore, jag har hört att du träffat honom. Vi har just nu några veckor semester på Hagaberg, Västerås och flyttar den 19 juli. Hörde att ni var på väg till stan. Det skulle vara jättetrevligt att träffa er och höra om era erfarenheter och tips inför vår flytt. Du får jättegärna höra av dig till mig. Mobil 0707-301679, eller mail jessica.baeckstroem@gmail.com.
    Vänligen
    Jessica Bäckström

    SvaraRadera