söndag 8 maj 2011

En helg med vänner, övernattning och Origami

Även om vissa av oss är ledig mest hela tiden är det alltid lika härligt med den goa, gemensamma ledigheten som helgen innebär. Man vill liksom suga på karamellen så länge som möjligt och se till att göra något roligt och minnesvärt.

Fredagen avrundades med den trevliga tradition som våra två brittiska grannar har inlett, nämligen gemensam middag. Den här gången hemma hos oss.

Inledningsvis var tanken att vi skulle göra det enkelt för oss och beställa hemleverans av pizza från Dominos. Alla har gjort så vid några tillfällen, men så småningom känner man sig rätt nöjd på Pizza.

Vi har hittat ett ställe som har god wienerkorv som Elvira och Clara älskar - importerad förstås. Var där i veckan och bunkrade upp med korv, oxfilé och annat kött. Har även hittat korvbröd och pommes. Lika enkelt som pizza och minst lika omtyckt av barnen. Till oss vuxna blev det helstekt oxfilé med vitlöks- och persiljesmör (persilja uppdriven från svenska frön) samt klassisk svensk Bearnaisesås. Lite indiskt rödvin till gav den klassiska måltiden en fin inramning.

Kvällen blev riktigt lyckad och vi frossade i 80-talsnostalgisk musik från Depeche, Pet Shop, Erasure m fl. Inte igår vi lyssnade till detta, men väl passande med ett gäng britter. Tyvärr lämnar den ena familjen Bangalore i augusti och flyttar vidare till USA och Seattle, så vårt första avsked av vänner närmar sig. Här tackar vi Facebook och andra sociala medier för möjligheten att på ett enkelt sätt hålla fortsatt kontakt!

Klockan 9.30 på lördagsförmiddagen hade jag golflektion. Vår chaufför var ledig fram till eftermiddagen eftersom hans familj ska byta bostad. Perfekt då att Martin har skaffat sig MC körkort! Med ett urval klubbor i näven rullade vi iväg genom den indiska landsbygden. Valde denna väg framför en hårt trafikerad huvudled för att få se lite annat samt för att slippa trängsel. Det är verkligen mysigt att susa fram i den goa värmen och få se delar som vi inte skulle ha fått uppleva annars.

Golflektion nummer tre genomfördes och den totala förändringen av min sving har börjat sätta sig. Skönt! Nästa gång blir det fokus på närspel.

Elvira och Clara var på en Origami lektion hemma hos kompisar. De bor i det populära Dollars Colony, ett lummigt område med fristående villor. Deras hus har egen pool samt en gräsbelagd uteplats på taket. Där uppe skulle Elvira och deras jämngamla dotter tälta i natt. Spännande äventyr!

I utbyte mot Elvira tog vi med oss deras yngre dotter, som är jämngammal med Clara, för övernattning hos oss. Bra för Clara att öva sig på engelska och kul med kompisbesök. Tjejerna gick till poolen, satt på uteplatsen och mumsade chips och hade en roligt kväll.

I morse hörde jag att Clara och V var uppe och stökade i köket. Visade sig att de hade gjort frukost till Martin och mig i form av pannkakor, fruktsallad och juciedrink. Vilken härligt inledning på söndagen!

För en liten stund sedan rullade tjejerna och Martin iväg i en Rickshaw ägd av en av våra svenska vänner. Martin och kompisen skulle spela basket och tjejerna badminton.

I eftermiddag är vi hembjudna till svenska vänner, också de boendes i Dollars Colony. Det blir mat och prat i deras trädgård och en fin avslutning av en helt vanlig helg i Bangalore.

2 kommentarer:

  1. Så härligt att fröna kommer till användning. Har ni fått till någon basilika också, eller kan ni kanske köpa detta?
    Sitter just nu och njuter av en kopp Tulsa Chai som vi fick av er. Dögott och något jag inte slösar på, det tar jag när jag verkligen har tid att sitta ner och njuta.
    Kram kram // Helle

    SvaraRadera
  2. Basilikan växer och frodas, har skördat många gånger och fler lär det bli. Det är väldigt svårt att hitta just basilika här, så jag är väldigt tacksam över mina plantor!

    Härligt att du gillar ditt indiska te! Har också bunkrat upp med just den sorten, mycket gott!

    Kram från oss!

    SvaraRadera