torsdag 28 april 2011

Wonder La - massor av vatten och snabba åk!

I samband med påskhelgen hade barnen ledigt även på måndagen. Tyvärr var inte Martin ledig eftersom ABB följer de indiska helgdagarna.

Vi tjejer ville passa på att hitta på något roligt och kom fram till att en utflykt till ett äventyrsbad kunde vara passande i värmen. Vi valde att åka till Wonder La vilket är en kombination av äventyrsbad och nöjespark.

Indierna har sommarlov sedan några veckor, så vi var lite oroliga för att det skulle vara väldigt mycket folk i parken. Strunt samma, vi ville i alla fall åka, eftersom vi var så nyfikna och hade hört att det skulle vara bra.

Fick med oss min japanska kompis och hennes dotter. Dottern är ett par år äldre än Elvira men de fungerar väldigt bra ihop. Dessutom - väldigt roligt med sällskap!

När vi satt i bilen bad jag Sriram att köra förbi och posta ett brev som det var lite bråttom med. Det skulle jag aldrig ha gjort. Den lilla extrasvängen kostade oss mycket tid och en "shortcut" som väl bäst kan beskrivas som en ko-stig. Stundom funderade vi starkt på om vi faktiskt var i en så stor stad som Bangalore. Två timmar senare anlände vi nöjesparken, lätt mörbultade och mycket nöjda på bilåkande!

Annorlunda konstruktion - "Pariserhjul" placerat på ett högt torn - säkert fin utsikt
Vi började med äventyrsbadet eftersom vi fått tips om att vattnet är fräschare innan alla indierna hoppar i med kläderna på. Dessutom var det väldigt lite folk, så det var i princip bara att välja och vraka. Barnen hade väldigt roligt och fick mycket kittel i magen av rutschkanor med bra fart.

Elvira i ett hisnande åk
På väg in i ett slutet rör...
Många rutschkanor av mer eller mindre sluten karaktär
Lite ont i huvudet efter första åket, slog i lite grann
Elvira framför det andra området där många åk sker liggandes på rygg
Hungriga och törstiga slog vi oss ner på en pizza/pasta restaurang. Smakade gott i all sin enkelhet. Lite kuriosa: Indierna dricker all slags dryck genom att hälla i sig utan att glaset eller flaskan nuddar munnen. Av den anledningen fanns det enbart några få muggar ovanpå vattentanken ur vilka de törstiga restauranggästerna hällde i sig en slurk. Återanvändning, dock inte så fräscht! Vi valde varsin vattenflaska i stället.


Nästa etapp var nöjesparken. Riktigt fin och välunderhållen. Clara var så lycklig att hon äntligen nått en höjd av 140 cm och därmed får åka samtliga karuseller. Förra sommaren var hon besviken över att inte kunna åka allt på Gröna Lund och Liseberg. Nu var hon bara lite besviken över att hon aldrig tyckte att någon karusell var läskig! Det spelade inte någon roll att hon for runt som en vante upp och ner och bak och fram. Orädd, helt enkelt! Detsamma gäller för Elvira. Det är bara fega morsan som bangar. Nå väl, har blivit något modigare med åren, men behöver alltid "värma upp" med en berg- och dalbana, vilket de faktiskt inte hade här. Därför - inga åk den här gången. Men det blir säkert fler turer till Wonder La, får se hur det blir med åkandet då ;-)
Högt i luften snurrandes upp och ner
Ser glada och nöjda ut efter det snurriga åket
Elvira i en slags virvelvind
Clara i samma virvelvind
Hög förväntan inför det vi trodde var en berg- och dalbana,
men som visade sig vara mesigare än "kålmasken"
Y-scream, där alla skrek. Även denna upp och ner och runt i hög fart
Trötta efter åket, särskilt Clara som fick hålla i sig då hon trodde hon skulle åka ur!


1 kommentar: