onsdag 27 april 2011

Påsk i Indien


På Långfredagen åkte Elvira, Clara och jag iväg till Mantri Mall för att leta påskgodis, påskägg och kanske någon kul pryl att lägga i påskäggen.

Vi var inbjudna att fira Påsk tillsammans med svenska vänner i Palm Meadows (ett resortliknande bostadsområde i sydöstra Banglore) och hade kommit överens om att vår familj skulle ordna påskgodis och äggletning. En kul och lite utmanande uppgift med tanke på att påsken inte firas i så stor utsträckning här i Indien. Dessutom äts här inte den typ av godis vi är vana vid.

I stället för påskägg hittade vi färgglada papperspåsar att lägga godis i. Och godiset som kändes mest ok var de klassiska Mars, Bounty, Snickers och Twix samt några olika typer av kola. Man tager vad man haver, så att säga.

Åkte iväg vid halvtolv tiden för att vara framme lagom till lunch. Deras bostadsområde har ett klubbhus som vi, skillnaden är att de har restauranger, butiker och ett superfint poolområde - återigen resortlikt. Vi träffade våra vänner och promenerade till restaurangen och slog oss ner nära poolkanten. Alla var riktigt hungriga när maten väl kom in - det är som vanligt lite väntan på att alla ska få mat och dryck. Gilla det eller inte, men det är helt i sin ordning när du befinner dig i Indien.

I väntan på lunchen, bakom skymtar det fina poolområdet
Barnen kastade sig sedan i poolen samtidigt som vi vuxna letade upp solstolar skönt belägna i skuggan att softa vid. Hur bra som helst! Man hade svårt att tro att det var första gången barnen träffades, de fann varandra direkt! Elvira lärde även känna en annan tjej som ska flytta till Bangalore inom kort.

Snigelsamling...

 

Efter några timmars bad packade vi ihop och gick hem till familjen E's hus för att gömma påskgodis och förbereda inför påskmiddagen. Allt var i princip förberett, så jag hjälpte bara till med lite småplock samtidigt som barnen lekte och männen spelade tennis.


Byteshandel av påskgodis

Efter dryck och snacks på balkongen avnjöt vi en god Påskmiddag i mycket trevligt sällskap. Det är härligt att se hur snabbt både barn och vuxna lär känna varandra och trivs tillsammans - språket är 
helt klart en förlösande faktor. Vi ser fram emot fler trevliga träffar med familjen E här i Bangalore!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar