fredag 22 april 2011

Vaknade för första gången till regn...

Som jag skrivit tidigare har det börjat komma lite regn om kvällarna, igår var det fjärde kvällen i rad. Temperaturen sänks markant efter regnet, vilket är riktigt skönt. Kan kyla ner huset något inför sänggående enbart med öppna fönster och takfläktar i stället för den torra luftkonditioneringen. Hittills har regnet bara varat någon timma på kvällen och nästa dag har solen åter värmt från klar himmel.

I morse vaknade vi för första gången till en gråmulen himmel och regn som smattrade mot takkuporna. Vi är så ovana vid detta att vi tycker det är något att blogga om ;-) Särskilt som vädret hemma i Sverige är något av det främsta man småpratar kring. Här brukar samtalsämnet mera gälla temperaturen - dock inte specifikt graderna då de flesta inte håller koll på det. Snarare om det är svalt (25-30), varmt (runt 30) eller hett (runt 35).

Hade bokat min första golflektion idag - känner stort behov av att bättra på spelet. Dessutom, när skulle läget vara bättre än nu, när det finns "oceaner av tid"? Var lite orolig för att regnet skulle göra att lektionen inte kunde genomföras - särskilt som jag även lyckats övertala tjejerna att följa med och få lite lärdom och kanske, kanske se tjusningen i golfen.

Himlen sprack upp på förmiddagen så vi for iväg som planerat. Elvira och Clara tyckte det var sådär, men själv var jag helt förtjust över min lärares förmåga. Okej, det var ganska mycket att rätta till, typ allt! Men vad kan man förvänta sig efter åtta års uppehåll?

Elvira och Clara var inte sålda på spelet men själv är jag mycket taggad inför måndagens 3D inspelning av svingen. Kommer få en CD att titta på framöver - säkert inte något jag vill att omvärlden ska se, men som förhoppningsvis kan ge en fingervisning om vad jag behöver justera.

Långfredagskvällen tillbringade vi tillsammans med vänner och nära grannar från Storbritannien. Vi mumsade pizza och hade trevligt - stora som små.

Skönt när det bara är några hus bort när man ska ta sig hem i ytterligare en riklig regnskur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar