torsdag 21 april 2011

Avslutning av fyra dagars Arts week i skolan - nu påskledigt!

Har haft nöjet att vara på skolan större delen av dagen som hjälpande hand vid äggmålning. Det är en sådan positiv och uppslupen stämning i skolan - särskilt vid sådana här tillfällen.

När alla elever i Primary School (t o m Elviras klass) hade målat sina ägg var det dags för dagens huvudattraktion - Arts Week Exhibition and Performance. Det innebar en timmas show av elever från Middleschool (12 år och uppåt) samt utställning av alla alster som skapats under veckan.

Temat för året var återvinning, vilket genomsyrade allt - dans, rollspel, poesi och inte minst den spektakulära Stonehill Trash Fashion Show. Kläder, smycken och skor var rakt igenom tillverkade av återvunnet material så som tidningar, flaskor, påsar etc. Otroligt kreativt! Bilderna talar sitt tydliga språk - även om jag tyvärr inte hade någon vidare kamera med mig.

Den avslutande konstutställningen var riktigt bra. De har under veckan jobbat med att tillverka soffor av lera, vilka är klara till drygt hälften och kommer bli riktigt coola. De har även jobbat med lera i mindre skala, gjort målningar och collage.

Den här typen av aktiviteter visar på skolans målmedvetna och proffsiga framtoning. Jag skulle gladeligen ha varit elev här och nu!








Målning gjord av Elviras klass
Clara visar vilken del hon har producerat
Elviras poster som ska föra skolan mot förbättrad plaståtervinning

De coola lersofforna som alla elever jobbat på i omgångar

Claras drejade lerskål


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar