lördag 30 april 2011

Kolkata Table Cloth Man - en skänk från ovan, eller från Calcutta

När vi reste till Indien valde vi att ta med oss "fulgrejer" och lämna "fingrejer" hemma. Tanken bakom var förstås att vi ville handla med oss fina indiska prylar och lämna allt vi tagit med oss till välgörenhet. En god tanke kan tyckas, men fungerar tyvärr inte helt enkelt i praktiken.

Ta det här med påslakan till exempel. Har hittills inte lyckats hitta något som liknar våra påslakan i Sverige. Vid ett tillfälle hade jag handlat hem en uppsättning - vilken tyvärr fick lämnas tillbaka. Här använder man nämligen bara lakan utan istoppsmöjlighet. Okej, sommartid är det fullt tillräckligt, men vintertid vill man allt ha ett istoppstäcke - även här.

Så i onsdags var jag inbjuden till ett "homeparty" där Kolkata Table Cloth Man kom och visade handgjorda handdukar, dukar, tygpåsar och sist men inte minst - PÅSLAKAN! Väldigt fina varor och bra kvalitet. De hade med sig en uppsättning för visning och försäljning. Gick även bra att lägga beställning utifrån eget tycke och smak - precis så mycket eller lite indiskt som var och en önskar.

Är nu lycklig ägare till en ny uppsättning påslakan med broderade elefanter, vitt på vitt, väldigt fint. Har även lagt en beställning för Elvira och Clara. In med det nya - ut med det gamla!

Efter visningen åkte jag och en kompis till en heminredningsbutik. Hittade där en uppsättning färgglatt porslin som verkar hålla hygglig kvalitet. Problemet är annars att porslinet är billigt och lätt går sönder. Helst av allt använder de plast med blomrankor på eller rostfritt. Det rostfria är coolt, men skulle inte vilja ha en hel servis. Har hittills skaffat muggar och olika små byttor i den stilen.

Letar fortfarande efter fina vinglas som kan ersätta de medhavda Ikea-glasen, får se om det dyker upp något med kvalitet så småningom. Än så länge har vi bara samlat på oss ett antal reklamförsedda glas eftersom man får dem när man handlar i starkdryckesbutikerna.












2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ni verkar ha haft en härlig påsk. Vi hade toppentur med vädret, typ 20 grader, hela påskhelgen, sådant är man inte bortskämd med. Kombinerade två trista saker, solning och strykning, och strök alltså hela sommargarderoben utomhus. Fiffigt, va? Påskaftonen tillbringades i Saltis, mycket trevligt och kombin sol & snack på uteplatsen var toppen. Tre kusiner plus Lottie kom också förbi.
    Ni ska vi strax gå till majbrasan.
    Kram Helle & Co.

    SvaraRadera
  2. Hej Helle,
    Låter som ni haft det riktigt skönt och varmt i påsk. Väldigt bra timing får man säga! Hade gärna suttit på balkongen i Saltis med er!
    Hoppas er Valborg var trevlig också! Nu är det vår!!!
    Kram

    SvaraRadera