tisdag 19 april 2011

Raja Market - en grossistmarknad utan motstycke

Satt mycket förväntansfull i bilen kl 8.30 på väg mot Raja Market som jag sett fina bilder på från vänners bloggar.

Trafiken är mycket hektisk när man närmar sig handelsområdet och det är svårt att hitta någon parkering. Lyckosamt nog jobbar Srirams släkting och vän precis i närheten. Sriram har ett mycket stort kontaktnät vilket har underlättat i många situationer. Jag har aldrig fått kläm på vad den här vännen gör exakt, men det handlar om någon slags administrativ tjänst för staten. Han har varit mycket behjälplig tidigare med att skaffa min mobila internetuppkoppling som jag numera lyckosamt använder under de många timmar som tillbringas i bil.

Promenerade för att möta de två svenska vänner jag stämt träff med. De är väl bekanta med Raja Market vilket känns bra för en förstagångsbesökare!

En av de många smala och trafikerade gatorna
Smala gator och gränder, små butiker, trevligt bemötande, många små motorfordon och ett evigt tutande, oxar som drar tungt, indier som kånkar och sliter, damm och dofter av varierande slag. Ett försök till en kortfattad beskrivning av miljön och upplevelsen i och omkring marknadsområdet - måste upplevas för att förstås.
Ett av transportmedlen
Avloppsrensning - konstigt nog utan lukt
En kaotisk fyrvägskorsning
En kvinnas last
Butikerna erbjöd massor av roliga saker så som vackra broderade band, sidenband, pärlor och paljetter, tyger och småplock. Eftersom det är en slags grossistmarknad var det vissa butiker som inte alls sålde till privatpersoner om inte man köpte väldigt stora kvantiteter. De flesta var dock öppna för försäljning varför det blev en och annan pysselpryl och present inhandlad till priser så låga att det är en ren fröjd att handla.
Smycken i mängd och parti
Band i allsköns färger, former och material
Utsikt från pärlbutik mot bandbutik!
Pärlbutik
En man och hans försäljningsställe
Elvira och Clara var väldigt nöjda med inköpen och satte genast igång att dekorera handgjorda brevpapper, skriva brev, tillverka örhängen och armband. Nästa gång tar jag med mig dem för en sann upplevelse!
Elvira i pysslartagen

2 kommentarer:

  1. Herregud vad det är folk överallt men måste ändå vara en häftig upplevelse kram

    SvaraRadera
  2. Efter en så'n här dag är man rent slut när man kommer hem. Kul men tröttande!

    SvaraRadera