tisdag 19 april 2011

Tänk att något så litet kan bringa sådan glädje!

Dagen inleddes med ett joggingpass runt vår lilla sjö. Jag och min japanska väninna brukar träffas strax efter att skolbussen har rullat iväg (7:08) för att jogga utanför vårt inhängnade område - så också denna morgon.

Det var riktigt skönt idag. Solen skymdes bakom molnen vilket gjorde rundan förhållandevis sval. Att vi startar så tidigt hänger ihop med den dallrande värmen som kommit till Indien, men också för att det är skönt att komma igång och sedan kunna ägna dagen åt annat.

Idag kom inte vår maid Padma. Hon berättade redan igår att hennes son skulle på läkarundersökning. Eftersom hon bor en dryg timma bort med buss och han skulle till läkaren mitt på dagen var det bättre att hon tog en ledig dag.

Jag beslutade mig för att det var en bra dag för att åka iväg och bunkra upp förråden. Jag älskar shopping, men är inte lika road av att handla matvaror. Nu var det ändå dags! Sagt och gjort, kl 10 hämtade Sriram upp mig och vi styrde kosan mot det ett år unga och mycket fräscha Mantri Mall. Sriram konstaterade att jag valt en perfekt dag då det fanns gott om platser på parkeringen.

Eftersom min tanke var att detta skulle vara dagens enda utflykt hade jag många härliga timmar på mig att "göra" mallet! Underbart! Rullade uppför trapporna till översta shoppingplanet. Strosade sedan i lugn och ro igenom våning för våning och hoppade förstås in i diverse butiker för att kolla läget.

Prima - nu har jag full koll! Hittade en hel del bra butiker som jag kommer återvända till. En favorit är Body Shop där jag bland annat handlar Bodybutter som har en strykande åtgång. Eftersom man duschar minst två gånger per dag går det åt lite grann...

Passade även på att handla på mig lite porslin eftersom det förra jag köpte hade en guldkant. Inte smidigt då vi allt som oftast micrar mat som Padma har lagat åt oss, med följd att det slår gnistor kring tallrikarna.

Slutligen sprang jag på dagens bästa köp - isklampar! Hur kan en sådan liten pryl bringa sådan glädje? Isklampar och kylväska är ovärderliga när man köper kött etc eftersom bilresan är så lång. Inte nog med att jag letade runt halva stan efter en Kylväska innan jag hittade en. Har sedan letat febrilt efter kylklampar - utan framgång. Så hittar jag dem äntligen! Men inte nog med det, jag hittar även möbeltassar och x-krok. Inte några stora kvantiteter men väl uppskattat.

Tog mig ner till bottenplanet och den stora livsmedelsbutiken Spar. Mitt emot Spar finns det ett litet Café. Perfekt eftersom jag var knäsvag och kände stort behov av kaffe och en Brownie. Här har jag hittat mycket bra nymalet kaffe. Eftersom gott kaffe för hemmabruk är svårt att få tag i brukar jag köpa med mig något kilo från fiket. Laddade på med flera olika sorter som jag lägger i frysen för att slippa handla så ofta.

Spar är mycket välsorterad butik där man hittar i princip allt utom kött. Ost finns det däremot rätt så gott om. Idag blev det en rejäl knose Masdaamer samt Parmesan att riva på pastan. Mangosäsongen är på ingående så jag hittade även den allra bästa sorten Alphonso. Fortfarande dyr, men ack så god!

Avslutade kvällen med ett parti Chicago med Elvira och Clara samtidigt som vi mumsade varsin solmogen mango. Ute stod regnet som spön i backen och en och annan åskknall hördes. Regn är ovanligt för årstiden men oerhört välbehövligt!


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Nu har du kommit ikapp i bloggandet, tror jag. Kul! Själv har jag inte kommit i gång, det är svårt nog att hinna göra de inlägg jag ska på jobbets intranät:-)
    Spännande bild från fyrvägskorsningen i förra inlägget. Lätt att bli översprungen där.
    Hur går det med inredandet? Träffade Per som hälsat på er, han sa att ni bodde bra.
    Kram på er. Hälsningar // Helle

    SvaraRadera
  2. Nu är jag igång, Helle, men fortfarande under upplärning! Det tar en del tid i början, men är väldigt roligt!
    Fyrvägskorsningen i förra inlägget var en pärs att ta sig igenom mellan varven. Förutom alla fordon och människor var vägen alldeles lerig och hal.
    Har kommit en bit i inredandet och fått hemmet lite mer personligt. Håller på och fotar och kommer lägga ut bilder - lovar!
    Kram, kram!

    SvaraRadera