söndag 17 april 2011

Utflykt till Nandi Hills

Bort från stadens stress och jäkt, bara en timmas bilresa från vårt område, finns ett bergsområde vid namn Nandi Hills. En trevlig söndagsutflykt för att se natur, vacker utsikt, ett litet tempel och inte minst - massor av apor.

Det är ganska mäktigt att se berget torna upp sig i det annars så platta landskapet, liksom att åka den slingrande vägen som leder oss upp till toppen av berget. Vägen kantas av en mur på vilken aporna sitter och iakttar oss samt hoppas få en banan eller två.

Berget har fått sitt namn från en staty av Nandi som står vakt utanför Yoganandeeshwara templet på toppen.

Från klippan Tipu's Drop har man en magnifik utsikt över sjöar, öppna landskap och små byar. Då berget är mycket brant används det idag som övningsplats för fallskärmshoppare. Ett par hundra år tillbaka användes platsen till att göra sig av med dömda fångar, grymt men effektivt.

Såg ett härligt gammalt postkontor, funderar på om posten någonsin kommer fram om man lämnar den där?

Vissa skyltar fyller ingen större funktion ;-)

När vi tagit alla bananerna från påsen och försett aporna med kom det fram en fräck liten tjuv och stal påsen från min hand innan jag hann reagera. De är riktigt tjuvaktiga de små liven. Utanför en kiosk satt en gammal man med en slangbella för att hålla aporna borta. De hade helt klart respekt för honom, så fort han höjde slangbellan mot dem sprang de iväg.

Lusplockning!

Här hade aporna intagit en bil och undersökte allt ifrån hur vindrutetorkare och antenn fungerar, till möjligheten att plocka bort klistermärkena från rutan.

En av höjdpunkterna - att ge aporna mat. Här bjuds det på mariekex.



La familia uppe på ett tak - visst är de charmiga!

Nästa gång kanske vi ska drista oss till lite träning och ta de 1 175 trappstegen upp till toppen i stället?

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni verkar ha det vilka härliga apor

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är de charmiga! Tänk att vi är släkt med dem ;-)

    SvaraRadera