fredag 17 februari 2012

Två veckor i februari 2012

Nu när mina studier har tagit fart på allvar har jag suttit så mycket framför datorn att såväl bloggen som Facebook fått vika åt sidan. Det tar ett tag att bekanta sig med alla webb plattformarna eftersom jag är ansluten till tre olika universitet. Alla har sina upplägg och diskussionsforum. Det är dock en uppoffring jag gjort med glädje, är väldigt nöjd med kurserna så här långt!

Till en början har vi gått igenom grundläggande teknik kring kamerans uppbyggnad och funktionalitet. Har sedan jobbat vidare och lärt oss kring färgrymd, dynamiskt omfång, histogrammets betydelse och användbarhet. Varför ska man egentligen fotografera i Jpeg när Raw ger en så mycket fler möjligheter? Och sist men inte minst - hur definierar man en bra bild?

Just nu är vi inne och bekantar oss med Photoshop, tillhörande sorteringsprogrammet Bridge samt Camera Raw. Väldigt intressant och inte minst ett uppvaknande kring vilka kreativa möjligheter som står till buds.

Efter nio tämligen teoretiska lektioner känner jag ett stort sug efter att komma ut och praktisera!!

Vad har annars hänt i februari så här långt?

Vi har i dagarna sagt upp vårt hyreskontrakt och skrivit på för ett hus i det område vi väldigt gärna vill bo i, nämligen Dollars Colony. Det är ett litet charmigt hus på gångavstånd från flera av våra goda vänner. Inflytt blir när de har fixat klart våra önskemål - som senast den 15 mars!

Hus #102, vår nya bostad!
Jag och några kompisar var till en väskdesigner, Kris, i början av månaden. En jätteduktig kille med många fina skinnväskor att inspireras av. Han tillverkar efter önskemål, allt handsytt och väldigt välgjort.

Kris i dörröppningen till sin verkstad
"Utställningslokalen" på indiskt manér
Clara och Elvira har börjat spela fotboll i ett mixat lag vilket de tycker är väldigt roligt. De tränar fredag kväll, lördag eftermiddag och om de orkar även söndag morgon. Tennisen har de lagt på hyllan, det var inte något de riktigt brann för och kändes därför inte som läge att satsa vidare på just nu.

Själv har jag börjat promenera runt sjön tillsammans med min japanska kompis. Vi försöker gå runt 7 på morgonen, efter att barnen har åkt till skolan. Då är det fortfarande svalt ute och inte så mycket folk i farten. En riktigt skön start på dagen!
En trång och hisnande passage för att komma till sjön där vi promenerar
En liten tjej som höll på att tvätta sig i morgonsolen
En affärsman utanför sin lilla butik i Jakkur Village
En ambulerande grönsaksförsäljare
Förra veckan (6-10 feb) var Elvira och hennes klass på Field trip till kaffeplantagen i Coorg. De sov i tält, vandrade upp till Karnatakas näst högsta topp, red på elefanter, simmade i vattenfall, åkte i gummibåtar, klättrade i höghöjdsbana mm. En riktigt bra resa och klassen har om möjligt blivit än mer sammansvetsad.

Clara lägger mycket tid på att träna inför musikalen Joseph som skolan ska presentera under Arts week vecka 12. Hon är med i kören och kommer därför stå på scen mest hela tiden. Det blir långa dagar med träning och även varje lördag några timmar. Som väl är tycker hon det är roligt!

Häromdagen var vi på Student-Parent-Teacher Conferens i skolan. Träffade de flesta av barnens lärare och gick igenom den rapport vi fått oss till livs i förväg om hur det går för dem i skolan. Blir väldigt glad över att det går så pass bra för tjejerna, de har kommit bra in i det allra mesta så här långt.

Vi svenska föräldrar på skolan håller som bäst på att planera årets Food fair som går av stapeln den 25 februari - redan nästa helg! Ser fram emot den, ett trevligt inslag med mycket god mat, mingel och aktiviteter.
Killarna på väggen bygger bambuställning i Pebble Bay
Elvira och Clara plus kompisar lär sig Bollywood dans
Har även hunnit med flera sociala tillställningar. En var Wine down i vårt kommande bostadsområde. Ett 15-tal tjejer från olika delar i världen träffas varannan fredag och inleder helgen tillsammans med lite vin och snacks (i väntan på våra hårt arbetande män). Supertrevligt! På Alla hjärtans dag var det en annan tillställning ordnad av föräldraföreningen på skolan (PTA) - High Tea i trädgården vid Taj West End. Clara har varit på kalas hos svenska kompisen S och helgen efter det vi på middag tillsammans med några andra familjer hos S's familj. Har också hunnit med brunch på Leela Palace tillsammans med familjerna W och E. När jag tänker på det känns det som att det händer en massa roliga saker mest hela tiden!

Idag är barnen lediga från skolan då det är studiedag för lärarna. För att nyttja långhelgen har vi bokat en resa till Hampi tillsammans med familjen E. Hampi är en gammal stad med mycket att fotografera, både historiska platser och färgstarka människor, hoppas jag. Vi åker dit i bil och har därför en resa på mellan 5 och 7 timmar att se fram emot!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar