torsdag 19 januari 2012

Sverigebesök - Nyår - Goa och annat nöje!


Den 28 december kom kompisen E med döttrarna A (8) och J (11) på besök till oss i Bangalore. De skulle stanna ända till 18 januari, så lyxigt!! Vi frossade i alla presenter de hade med sig - inte minst i form av tidningar och godis!

De första dagarna tillbringade vi i Bangalore med besök på Mantri Mall, nagelvård på UB CIty, promenad i Jakkur Village och Yelahanka, samt nyårsfirande på Park Hotel med italiensk mat på Italia. tillsammans med G & T m familj samt F & J. Efter middagen åkte vi hem till F & J och skålade in tolvslaget samt tittade på fyrverkerier från deras balkong. 

I väntan på hand- och fotvård
Promenad i Yelahanka
Fota mig!
På Nyårsfest
Också på Nyårsfest
Nytt år och nya möjligheter! Högt på listan står träning och sunt leverne - med start på riktigt när kompisarna har åkt. Innan dess vill unna oss mycket och god mat och dryck.

Den 3 januari for vi sex tjejer till Goa. Det var vårt första besök i semesterparadiset, en mycket positiv upplevelse. Jag hade nog trott att det skulle vara lite mycket indien för att riktigt kunna njuta av semestern. Men här har de helt klart vant sig vid bikiniklädda utlänningar och inte någon verkade höja på ögonbrynen för det. Skönt!

Vi bodde på Ramada Caravela Beach Resort i södra Goa vid Varca Beach. Det var fräscht och restaurangerna höll god standard. Det enda vi störde oss på var bara personalens oorganiserade arbetssätt när det gällde serveringen - ofta ingen som tog ordentligt ansvar och jobbade klart beställningen från början till slut. Annars var allt till full belåtenhet och vi kan klart rekommendera en vistelse där. Det bästa av allt var pool (enligt barnen) och havet (enligt föräldrarna). Ljumma vågor att kasta sig i, finkornig vit sand att borra ner tårna i och en stor och fräsch strand. 

Tillverkning av armband i lera
Claras armband är klart!
Clara och A flyger
Elviras och J's tur att lyfta
Elvira i böljan
Underbara vågor att kasta sig i
Några av de få försäljare som hittade till stranden
De första dagarna tog jag långa promenader längs stranden. Var ute en timma innan jag gick hem och gjorde en kopp kaffe och väckte barnen. De sista dagarna njöt jag av en timma i lugn och ro med en bok och en kopp kaffe på den solvarma balkongen innan barnan vaknade för ännu en dag med sol och bad. Helt underbart!

Var bara iväg på en mindre utflykt som skulle leda oss till en marknad. Taxichauffören missuppfattade våra önskemål och vi hamnade i vimlet längs en gata full med affärer. Alla ville få oss att spendera några slantar på deras saker, vilket gjorde att all köplust försvann. Efter en middag på ett hotell i närheten satte vi oss i bilen och åkte den dryga timman hem till vårt hotell igen.

Resterande semester tillbringades i och kring hotellet. Alla nöjda och glada! Efter alldeles för mycket goda bufféer kändes det bra att åka hemåt igen. E och barnen stannade kvar ytterligare fyra dagar och lapade så mycket sol de bara orkade - allt för att ladda förråden inför en fortsatt vineter hemma i Sverige.

Coola tjejer på väg till strandrestaurangen
Tjejerna äter pizza medan vi inväntar hummer och tigerräkor
Solnedgången är så vacker!
Clara in action
Åter tillsammans i Bangalore har vi hunnit med besök på Nandi Hills med aporna som främsta målet för barnen och en fin utsikt och vackra vyer, om man lyfter blicken från de karakteristiska indiska soporna som tyvärr florerar även här. Har även varit på shoppingtur till sprillans nya köpcentret Phoenix, besök på barnens skola samt den stora, välskötta ridskolan alldeles intill. 

Söndagen softade vi på ITC Windsor Manor med en sex timmar lång Brunch. God mat och frisk påfyllning av Champagne gjorde att man inte behövde mer mat eller dryck den dagen. 

Fina tjejer på brunch
Champagnen flödar som sig bör!
Sverigebesökarnas sista dag inleddes med en fixning av händer och fötter på Mirrors & Within på UB City och avslutades med ett besök hemma hos vår chaufför och hans fina lilla familj. Där bjöds på kyckling av olika slag, ris samt Fanta sittandes på golvet med benen i kors.

Det har varit helt fantastiskt att ha förmånen att få ha så trevliga tjejer på besök i tre hela veckor! Känner viss saknad nu även om det också ger mig tid att ta tag i mina studier och annat som pockar på uppmärksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar