måndag 23 januari 2012

På distans

Jag vet, det har varit VÄLDIGT få inlägg, eller typ bara ett, i januari. Sedan kompisarna från Sverige åkte hem har jag främst lagt tid på att komma igång med saker och ting som ska skötas på distans den närmaste tiden. Inte särskilt svårt men däremot tidskrävande.

Har kommit in på fyra kurser vid tre universitet hemma i Sverige. Allt handlar om fotografering och bildbehandling i olika former vilket känns väldigt spännande att ta en djupdykning inom.

Att det är tre olika instanser med olika lärplattformer gör det lite bökigt så här i början. Förra måndagen drog första kursen igång vid Mitthögskolan, så nu är den på rull. I dag drog två nya kurser igång vid Högskolan i Jönköping. Om en knapp månad ska kontakten fördjupas med Umeå Universitet. Helt fantastiskt att allt kan skötas utan fysisk kontakt. Hoppas det ska fungera så väl som jag önskar med feedback och annat.

Har beställt och fått ett antal kilo böcker genom Amazon.com och väntar nu på en leverans böcker som kommer med en kompis från Sverige plus Photoshop och Lightroom programvaror från ytterligare en kompis. Tur att det finns kompisar och ännu mera tur att de har vägarna förbi Indien =)

Förra veckan hade Elvira sin allra första Exam week, en vecka fylld med prov (Spanska, Engelska, Matte, Humanities och Science. Hon har varit mycket duktig på att plugga och vi ser nu fram emot resultaten. Hon har fått besked i några ämnen och de resultaten skäms inte för sig - stolt Elvira tillika föräldrar!

Själv hann jag med ett par luncher förra veckan, en med föräldrarna i Elviras klass där jag är klassförälder och en med övriga klassföräldrar på Middle school. Himla trevligt!

I helgen har vi umgåtts med kompisar. Elvira sov över hos en spansk/tysk kompis fredag till lördag. Clara tillbringade lördagen med först simtävling och direkt därefter fotbollsträning. Jag och Martin deltog i tredje deltävlingen i Scandinavian Open Tour Bangalore. Vet inte hur det är möjligt med min golfarmsskada, men lyckades även den här gången ta hem en 2:a plats av damerna med två paket bollar i pris. Till kvällen samlade vi ihop hela familjen och anslöt till övriga golfare på Restaurang Olive Beach. Njöt av jättegod mat och trevligt sällskap.

Söndagen var lugn och skön och tillbringades främst på hemmaplan. Vi hade svenska kompisarna i familjen B på besök med fika och promenad runt Jakkur Village - mycket trevligt.


3 kommentarer:

  1. Vad spännande med distanskurserna - än mer spännande att se de kommande fotografiska verken!
    Härligt att höra att barnen trivs och har det bra.
    Här hemma har Manfred nu gått en första vecka efter två inskolningsveckor vid förskolan. Allt fungerar toppen och han ser verkligen ut att trivas med att ha många lekkamrater omkring sig.
    Det vore roligt om vi kunde prata på skype snart igen. Kanske nästa helg?
    Många kramar från oss!
    Tobbe med familj

    SvaraRadera
  2. Helle - japp, ses på PingPong!

    Tobbe - Skönt att höra att Manfred trivs på dagis och att det verkar gå så bra! Hörs på Skype i helgen =)

    Kram till er alla!

    SvaraRadera