onsdag 19 oktober 2011

12-års kalas med strömproblem

I lördags hade Elvira äntligen sitt efterlängtade kalas! 12 kompisar var bjudna och kalaset skulle hållas på hemmaplan, allt enligt Elviras önskemål.


Padma kom vid 10 tiden och började förbereda maten för kvällen. Det skulle bli Tacos med importerad kryddblandning från Sverige, hemgjord avokadosalsa och guacamole, diverse grönt samt hemgjorda tortillas. Elvira och Clara hjälptes åt att göra två kladdkakor. Till det skulle det bli vaniljglass från Baskin Robin's. Tänk vad smidigt det är att hålla kalas när man får så mycket hjälp!

Vid 17-tiden droppade kompisarna in. Elvira hade gjort ett körschema över de aktiviteter hon ville ha med under kvällen: Skicka apelsin, Vattenballong stafett, Tipspromenad och Sanning eller Konsekvens. Var ute och busade en stund i värmen i väntan på att alla skulle komma och körde sedan i gång med isbrytaren Skicka apelsin. Elviras påhittade Vattenballong stafett blev riktigt lyckad och tipspromenad i mörkret med frågor utmärkta med ljushållare

Maten blev väldigt uppskattad och Padmas hemgjorda röror och tortillas smakade såååå gott!! I Sverige åt vi Tacos med viss regelbundenhet som så många andra barnfamiljer. Men här var det första gången vilket säkert bidrog till att det blev så uppskattat. Kladdkakorna var mycket goda men tyvärr inte så kladdiga som de skulle. Mitt i bakandet gick strömmen vilket förstås inte är helt optimalt.

På tal om strömavbrott så var det ett störande moment som tyvärr präglade en stor del av kvällen. Trodde ett tag att vi skulle bli komplett galna när strömmen gick på och av med bara någon minuts mellanrum. Höll på så säkert i en timmas tid. Det började förstås när det var kolmörkt ute och det vankades fika. Sriram upplyste oss om att det bara var vårt hus som blinkade. Toppen!!

Martin lyckades slutligen få bukt med den svajiga strömmen då han slog av en av Elviras lampor. Vips var strömmen tillbaka! Trodde det var något fel på hennes lampa men fick i efterhand veta att vi hade överbelastade systemet. Det är väl bara i Indien något sådant kan hända, eller??

Det är verkligen en fröjd att träffa alla goa kompisar Elvira har skaffat sedan vi kom till Indien. Nog för att hon har väldigt många fina vänner hemma i Sverige, men det är ju roligt att se att man kan hitta ytterligare ett gäng som fungerar utmärkt tillsammans och dessutom med bakgrund från olika delar av världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar