onsdag 16 mars 2011

Uppstart i Indien - första dagen

Vi tvingade oss att vakna tidigt för att komma in i tidsrytmen (+ 4,5 h), barnen skulle ju börja i skolan redan efter ett par dagar. Dessutom hade vi mycket att stå i - vårt nya hus var visserligen möblerat men helt tomt på alla praktiska prylar. Vi behövde nu få fatt i husgeråd, mat, byttor, kastruller, skoluniformer m m.

För att få en bra start på dagen hade Martin ordnat så att vi kunde äta frukost hos en annan svensk familj på området. Fantastiskt trevligt och välsmakande!

Vår maid, Padma, kom hem till oss för en första träff och för att följa med oss och handla det mest grundläggande för att äta, hålla rent och tvätta. Vi begav oss till Big Market som ligger ca 10 min från oss och som allt sedan denna dag varit flitigt anlitad. Det är en trång butik med livsmedel på bottenvåningen, allsköns prylar och husgeråd på övervåningen och frukt och grönsaker utanför. Ju fler gånger vi varit där, desto mer har vi insett att de har i princip allt man behöver. Tyvärr är allt i butiken otroligt dammigt och efter att ha handlat klart ser man fram emot våtservetterna vi numera alltid har i bilen.

Efter att ha packat upp allt vi köpt på oss for vi iväg till en stadsdel i sydöstra Bangalore, Whitefield, för att köpa skoluniformer till tjejerna.


Temat är marinblått nertill och grå/orange upptill. Man behöver dels ett set för gymnastik och dels ett set för vanlig skolgång. De dagar de har gymnastik kör man gymnastikuniformen redan från början och duschar när man kommer hem, vilket känns passande i ett klimat som ligger runt +30 större delen av året...


Till och med strumporna är en del av uniformen - marinblå förstås!


Uniform in a box, heter skoluniformsleverantören. Ett ganska passande namn, som synes.

Dagen avslutades med en omskakande och lätt chockartad upplevelse. Vi begav oss till Spar, en fräsch, välsorterad stormarknad i ett nybyggt köpcenter - Mantri Mall. Hade det inte varit för att det var söndag och i stort sett varenda indier är ledig, så hade det bara varit trevligt att strosa omkring. Men värmen, mängden människor och tröttheten gjorde att vi blev näst intill apatiska. Indier, indier överallt!


Vår önskan att handla goda ostar gav oss dock inte något större val. På Spar hittar du å andra sidan ett riktigt bra utbud, vilket har gjort att vi återvänt mer än en gång. Försöker i möjligaste mån att undvika söndagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar