tisdag 27 december 2011

Vietnam - Phu Quoc Island


Efter några händelserika dagar i Saigon var det riktigt skönt att landa på ön som i resesammanhang beskrivs som The Pearl and Evergreen Island of Vietnam.

Vårt hotell, Long Beach Resort, låg ca 15 minuter från öns flygplatsort Duong Dong. Snabb transfer till hotellet med andra ord. Installerade oss i våra två rum - 62 för mor och far och 63 för Elvira och Clara. En dag efter oss kom familjen L. Deras dotter S, jämngammal med Elvira, flyttade också in i 63:an. Hotellet är bara några år gammalt men byggt i härligt rustik stil med mycket trä. Badrummet var t ex i trä från golv till tak, t o m handfat och badkar.

Strandvy by day
Strandvy by night
Har haft helt underbara dagar där barnen har pendlat mellan pool och hav medan vi vuxna föredragit det salta före det söta. Ganska snart etablerades en rutin där vi åt frukost i huvudrestaurangen, lunch på en separat restaurang 5 minuters strandpromenad från hotellet och middag på vår strandrestaurang.

Clara i grävartagen
Ett svalkande havsdopp är underbart!
Vid frukostrestaurangen
Nöjd efter middag på stranden
Strandrestaurangen
Under de ljumma kvällarna har vi underhållits av ett Filippinskt band bestående av tre tjejer (sång och dans) och en kille (sång och Keyboard). Det var väldigt lugnt med folk så vi fick närkontakt med bandet som sjöng det barnen önskade. Utan önskemål från oss visade de sig ha en förkärlek till svensk musik så som ABBA, Roxette och överraskade med att t o m sjunga en låt på bruten svenska i form av Gyllene Tiders Sommartider. Snacka om att de fick igång oss!

Tjejerna funderar på vilken låt de ska önska härnäst
Julafton var det fullt hus på hotellet. Kring poolen hade bord dukats upp och en väl komponerad meny bestående av bland annat gåslever, hummer och kalkon. Den franske kocken Hugo visade prov på fin kokkonst när det gäller och serveringen fungerade över förväntan. Vietnameserna har annars som så många andra asiater svårt för engelskan vilket lett till en del missförstånd. Märkets att arbetsledaren John fått bra snurr på sitt team som lyckades så väl.

Inledde julfirandet på vår balkong tillsammans med familjen L
Husbandet underhåller under julmiddagen
Uppdukat vid poolkanten
I väntan på maten

I övrigt har vi ägnat oss åt att hyra vespor och köra in till Duong Dong där vi bland annat besökte en marknad. Stor del av försäljningen bestod av pärlsmycken samt mat i form av fisk och skaldjur. Såg extremt fräscht ut. 


Staden är väldigt liten och det var därför enkelt att ta sig till den plats där flygen ankommer ön. Hade hoppats få se en landning komma in över vattnet eftersom planen flyger rakt över huvudet på riktigt nära håll vid den plats där vi stod. Fick nöja oss med att se en start i stället eftersom inga fler plan skulle komma in den dagen. Tyvärr flög de åt andra hållet...inte riktigt samma sak






En dag hyrde vi taxi och åkte på badutflykt till en av de främsta stränderna på ön, Sao Beach, vilken stoltserar med bländvit sand. Under resan stannade vi även till och såg en Pärlodling och en Pepparodling. Stöttade handeln med att köpa några vackra snäckor till tjejerna samt ett par burkar svart- och vitpeppar.


Den allra mesta tiden har förstås tillbringats på och omkring Long Beach, utan några större planer än vilka solstolar vi ska ha, vad vi ska äta till lunch och vilken solskyddsfaktor dagen kräver. När allt kommer omkring är det väl det semester är till för - att ta dagen som den kommer och bara njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar